Blytungt VIF: "Måste vakna tidigare"

Vimmerby IF har det jobbigt i division tre nu. Derbyförlusten mot Högsby (3–2) sved extra mycket. "Vi måste vakna mycket tidigare", säger tränaren Jesper Lätt.

Högsby jublar efter segern i derbyt mot Vimmerby

Högsby jublar efter segern i derbyt mot Vimmerby

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-08-10 17:05

Det var förståeligt mycket stor besvikelse i VIF-lägret efteråt. Det var nu det skulle vända. Det var nu den trista förlusttrenden skulle brytas. Men icke. Istället blev det en ny blytung uddamålsförlust – och precis som i senaste matchen med 3–2. Då mot Mjölby. Det här var Vimmerbys sjätte raka nederlag.

– Vi gör det bra sista kvarten när vi trycker på hårt framåt, men det ska inte ta sån tid för oss att komma igång, menar Jesper Lätt.

Högsby inledde derbyt piggt och vaskade omgående fram ett par vassa chanser, där det fanns en hel del att önska i Vimmerbys markeringsspel. Men ganska snart växte VIF in i det och fann sitt patenterade vassa djupledsspel, där främst Simon Sandholm hotade ett par gånger. Högsby hade ändå de farligaste lägena och ett hemmamål låg i luften vid ett flertal tillfällen.

Det kom också efter en dryg halvtimme. Målet kom på straff och var omdiskuterat. Ingen verkade förstå varför domaren blåste för straff. Inte heller Högsby-tränaren Fredrik Kling:

– Nä, jag har faktiskt ingen aning. Men tydligen handlade det om en fasthållning, sa han.

Lätt:

– Vi trodde att det skulle bli frispark för oss i det läget...

Hur som helst. Straff blev det och mål blev det. Ibrahim Fofonah stänkte in bollen i nättaket. 1–0.

Målet var fullt välförtjänt.

– Jag tyckte Vimmerby var ganska så uddlöst. De skapade inte mycket framåt, medan vi gör det väldigt bra, tyckte Kling.

Efter ett mönsteranfall tryckte Jakob Rydberg in 2–0 för Högsby i den andra halvleken. Repliken kom då inbytta duon Joakim Storm och Mohammad Jafr fixade reduceringen för VIF efter bra samarbete. Bara några minuter senare kom en ny kalldusch för Vimmerby då Anton Olsson satte 3-1.

– Det var jäkligt synd att de gjorde mål nästan direkt. Annars kanske de hade blivit darriga, sa Jesper Lätt.

I slutet satsade Vimmerby allt framåt och spelade närmast med fyra anfallare. Det gav resultat när Ludvig Strömbom hittade Mohammad Jafr med ett perfekt inlägg. Via nick ordnade han 3–2.

Forceringen hade sånär gett poäng, men några fler mål blev det inte.

– Vi blev lite skärrade när de satte upp Thuresson (Rickard) på topp i slutet. Han har respekt med sig. Men skönt att vi lyckades hålla undan och vi gör en otroligt bra match, sa Fredrik Kling med ett leende.

I Vimmerby var känslorna de motsatta. Återigen blev det en uddamålsförlust.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!