Solbergs första seger i WRC2: "Känns fantastiskt"

Estländaren Ott Tänak tog hem Svenska rallyt. Men det fanns hemmaförare som också hade anledning att fira. Oliver Solberg vann för första gången en tävling i WRC2, nivån närmast under VM-klassen. "Att vinna på hemmaplan känns fantastiskt", säger svensken.

Oliver Solberg (t h) och Elliot Edmondson firar segern i WRC2-klassen i Svenska rallyt.

Bilsport2023-02-12 13:20

Solberg är för första gången en vinnare i WRC2, klassen under tyngsta WRC. Svensken höll tillsammans med kartläsaren Elliot Edmondson konkurrenterna bakom sig på söndagen och tog hem WRC2-klassen i Svenska rallyt i Umeå.

"Jag höll en jämn nivå hela helgen, gjorde bra däckval och allting fungerade. Det känns fantastiskt att få dra i gång året och jag har en bra känsla", säger Solberg i ett pressmeddelande.

"Jag är så glad som man kan vara."

21-åringen har tidigare vunnit i WRC3, i Estland 2020, men aldrig i nivån ovanför.

Segermarginalen ner till norrmannen Ole Christian Veiby stannade till slut på drygt 42 sekunder.

I Svenska rallyt som helhet var Solberg nästan åtta minuter bakom estländaren Ott Tänak, som tog sin 18:e VM-seger.

Tänak vann tävlingen före irländaren Craig Breen och belgiern Thierry Neuville, med regerande världsmästaren Kalle Rovanperä, Finland, på fjärde plats.