En andraplats som inte gav mersmak: "Nog sista gången"

Trots en andraplats i sin historiska klass av Svenska Rallyt är Vimmerbyföraren Kjell Fransson inne på att det var sista gången hann körde tävlingen. "Det kostar mer än det smakar", säger han.

Kjell Fransson kom tvåa i sin klass i Svenska Rallyt med Peter Fransson som co-driver.

Kjell Fransson kom tvåa i sin klass i Svenska Rallyt med Peter Fransson som co-driver.

Foto: Ingela Karlsson

Bilsport2023-02-12 15:14

Det är ett minst sagt omfattande projekt att ta sig till Umeå där den svenska VM-deltävlingen numera avgörs. Inte nog med att det är drygt 90 mil enkel resa från Vimmerby. Teamet begav sig redan i onsdags norrut och när Sporten nådde Kjell Fransson på söndagseftermiddagen var de halvvägs hemåt i Gävletrakten.

– Vi är totalt sex personer i teamet och utan deras hjälp hade det aldrig gått att få ihop det. Kostnaderna för att köra en sådan här tävling har dragit iväg. Bara att köpa specialdäck för att köra på snö är svindyrt. Det börjar kosta lite mer än vad det smakar, säger Fransson.

Rent tävlingsmässigt gick det riktigt bra för Vimmerby MS-föraren. Han kom tvåa i sin klass och trea av de historiska bilarna totalt.

– Det var min bästa notering i den här sammanhangen någonsin. Nu körde jag visserligen med Renault Alpinan som är hyfsat konkurrenskraftig för klassen, men långt ifrån optimal i de förutsättningar som rådde. Därför är jag väldigt nöjd med placeringen.

Den stora VM-klassen vanns av estländaren Ott Tänak och i WRC2 blev det svensk seger genom Oliver Solberg. Elitklasserna körde varje sträcka två gånger. De historiska bilarna körde mellan dem.

– Det gör att det finns egentligen bara ett spår att följa i snön och det blir riktigt besvärligt bitvis. Därför kommer jag nog att hålla mig hemma i fortsättningen. Småländska grusvägar är roligare att köra på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!