Ny tävling i publikens smak: "Kan bli jättebra"

I vår har alla motorsportvänner en ny tävling att se fram emot i Vimmerby. En rallysprint kommer avgöras i Gnagaredalen. "Arrangören av Sprintcupen har varit väldigt angelägna om att få med oss på tåget så det ska bli kul", säger VMS-föraren Kjell Fransson.

Kjell och Peter Fransson vann sin klass i Kopparsvängen.

Kjell och Peter Fransson vann sin klass i Kopparsvängen.

Foto: Ingela Karlsson

Bilsport2024-02-28 15:10

Emiltrofén är Vimmerby MS årliga tävling som har långa traditioner. I år utökas tävlingsprogrammet med ytterligare en höjdpunkt. Helgen 20-21 april kommer nämligen en rallysprint arrangeras av VMS.

– Sprintcupen har tidigare avgjorts i mellersta delarna av Sverige, men arrangören har varit på och frågat oss om vi inte kan tänka oss att haka på. Jag har själv kört sprint många gånger och gillar tävlingsformen skarpt så det är kul att det blir av nu.

Hur ser upplägget ut?

– Vi kommer att köra två separata tävlingar lördag och söndag. Alla deltagare kör samma sträcka tre gånger och det gäller att få den snabbaste tiden. Sträckan mäter 2,5 kilometer och vi börjar på folkracebanan, fortsätter ut på grusvägarna vid skjutbanorna och kommer sedan in via huvudentrén och går i mål vid depån i Gnagaredalen.

Vad är grejen med sprint?

– Det är en snabb och intensiv tävling helt i publikens smak. Den är enkel att följa tack vare att vi kör på ett så pass litet område. Jag tror att det kan bli jättebra.

Kjell Fransson gjorde för övrigt tävlingsdebut i helgen. Han körde veteranklassen i Kopparbergssvängen och var snabbast i sin klass på samtliga fyra sträckor.

– Det kändes bra. Det var kul att få köra i vintriga förhållanden. Allt flöt på bra fram till sista sträckan då jag höll på att köra åt skogen, men det redde ut sig.

Kjell Fransson tror att den nya Sprinttävlingen i Vimmerby kan bli en bra grej.
Kjell Fransson tror att den nya Sprinttävlingen i Vimmerby kan bli en bra grej.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!