Nordh smällde till med en pallplats direkt

En andraplats i SM, i första tävlingen i nya bilen. Överraskad? Nej, inte Albin Nordh.

Albin Nordh från Kisa fick en bra start på sin SM-satsning.

Albin Nordh från Kisa fick en bra start på sin SM-satsning.

Foto: Peter Calén

Bilsport2020-03-02 11:30

– Efter att vi kört det första testet för några veckor sen uppe i Östersund så kände vi att vi kunde hantera bilen så pass bra att vi kunde sikta på pallen, säger Kisakillen.

Albin, tävlande för Ydre MK och med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora bredvid sig, slutade tvåa i årets första SM-tävling, i ett vintrigt Vännäs.

Det var duons första tävling i bilen, ändå var inte framgången så överraskande för Albin.

– Vi fick direkt en bra känsla i bilen och visste att vi skulle kunna sätta målet högt och sikta på en pallplats. Den känslan har vi haft med oss hela tävlingen.

Efter nio av elva specialsträckor var man bara 7,9 sekunder från klassledningen och man såg framför sig en tuff kamp om vinsten.

Men.

– Vi tappade treans växel med knappt fyra kilometer kvar på den näst sista sträckan. På den sista sträckan insåg vi att det inte skulle gå att ta in avståndet fram till segern så vi försökte bara ta oss igenom och till mål utan att tappa för mycket på de som jagade bakom.

Ytterligare ett bevis på att man kört fort är att Albin Nordh i sin otrimmade tvåhjulsdrivna bil, bara hade en trimmad bil framför sig i resultatlistan, och var trea totalt bland de tvåhjulsdrivna.

– Jag är jättenöjd med tävlingen och ser fram emot sommartävlingarna som startar med Sydsvenska rallyt i slutet av maj. Då kommer vi gå för segern igen.

I totalsammanställningen var Mattias Adielsson från Göteborgs MF snabbast. Victor Karlsson, Vimmerby MS, slutade på en sjundeplats i klassen trimmat 2WD.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!