Timmo och Adelinn har slagläge i Bilcross-SM

Adelinn Westerling vann en A-final och Timmo Helgesson kom trea i en A-final när SM-deltävlingar i bilcross avgjordes i Tomelilla förra veckan. Båda två ligger femma i sammandraget och har slagläge på medalj.

Timmo Helgesson ligger femma efter fyra deltävlingar i SM i Bilcross.

Timmo Helgesson ligger femma efter fyra deltävlingar i SM i Bilcross.

Foto: Torbjörn Allvin

Bilsport2022-05-31 18:00

Den tredje och fjärde deltävlingen i SM-serien i Bilcross avgjordes i Tomelilla. På torsdagen var Timmo Helgesson hetast av de lokala förarna. Han tog sig till A-final och nådde en tredjeplats.

– Det flöt på väldigt bra då. En pallplats i den tuffa konkurrensen får man alltid vara nöjd med, säger Timmo Helgesson.

Andra lokala finalister på torsdagen var Antonio Westerling från Kisa som kom fyra i B-finalen och Richard Klingstedt från Vimmerby som var 4:a i D-finalen.

Adelinn Westerling tog sig till tjejernas B-final, men fick bryta och kom sexa. Hon fick sin revansch i lördagens tävling där hon inte bara tog sig till A-final. Hon lyckades med bedriften att vinna den också. Segern gör att hon ligger femma totalt i SM-serien och har medaljchans om hon avslutar starkt.

Timmo Helgesson fick nöja sig med B-final på lördagen. Där kom han femma. 

– Det är små marginaler som avgör när konkurrensen är så hård. På lördagen fick jag en sämre tid i första omgången på grund av regn. Sedan gick drivaxeln sönder i tredje heatet och samma sak hände i finalen. På så vis fick jag ändå med mig bra poäng, säger Helgesson som ligger femma i SM-serien efter fyra av sju deltävlingar.

– Jag är bara tolv poäng från bronsmedaljen så det blir en spännande avslutning på serien framåt hösten. Framöver ska jag köra semesterracet, men satsningen blir inte lika hård där.

Adelinn Westerling har kört bra i SM i bilcross.
Adelinn Westerling har kört bra i SM i bilcross.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!