Elfteplats i årsdebuten: "Hyfsat"

Inget toppresultat, men årsdebuten avklarad. Så summerade Victor Karlsson helgens rallytävling LBC-rushen där han nådde en elfteplats i sin klass.

Victor Karlsson körde sin första tävling för säsongen och kom elva i LBC-ruschen som avgjordes i Dalarna.

Victor Karlsson körde sin första tävling för säsongen och kom elva i LBC-ruschen som avgjordes i Dalarna.

Foto: Magnus Strömsten/Privat

Bilsport2022-02-14 17:55

Järnforsenkillen som kör för Vimmerby MS valde att ta en tur till norra Dalarna och Lima för att göra säsongsdebut i helgen.

– Jag kände att det var dags att få komma ut och gasa lite nu. Det är skönt att ha årsdebuten avklarad. Samtidigt var det nästan två år sedan jag tävlade på snö senast och många av konkurrenterna hade varit igång under vintern, sa Victor Karlsson som därmed inte hade så stora förväntningar resultatmässigt inför tävlingen.

Totalt avgjordes fyra sträckor på sammanlagt tio mil.

– Den första sträckan gick faktiskt bäst. Sedan fick vi lite strul på den andra där vi fastnade i en snövall och tappade ett par minuter. Där hade vi tur då sträckan ströks. Sedan rullade det på hyfsat på slutet. Det räckte för att bli elva i klassen och 15:e totalt av 200 förare.

Victor Karlsson kör vidare den här säsongen med sin co-driver Jonas Magnér i samma bil som på sistone.

– Jag hade en plan på att skaffa en ny bil, men det gick inte riktigt i lås.

Förra säsongen var ekipaget med och gjorde upp om segern i SM-klassen. I en tät sekundstrid fick de till slut nöja sig med tredjeplatsen.

– Vi vill vara med och kämpa i toppen av SM i år också. Det blir lite tuffare i och med att vi stod över tävlingen som avgjordes i Boden i januari. Chansen finns ändå om vi kör bra i de fyra grustävlingar som återstår i vår och sommar. Annars siktar jag på att åka lite i Sydsvenska Rallycupen och kanske testa någon tävling utomlands om chansen dyker upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!