Betyg: Allt inför seriefinalen

Rimforsa IF eller Solfjäderstaden. På söndag ska allt avgöras. Då möts lagen i en direkt avgörande seriefinal – i den sista omgången. Vi har betygsatt lagen efter olika kriterier.

Solfjäderstaden har varit nummer två hela säsongen bakom Rimforsa. Det krävs seger för att Motalalaget ska vinna serien.

Solfjäderstaden har varit nummer två hela säsongen bakom Rimforsa. Det krävs seger för att Motalalaget ska vinna serien.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2019-03-20 17:00

Rimforsa: Rimforsa: (enligt Torbjörn Allvin, Vimmerby Tidning/Kinda-Posten)

Målvakter: 4

Rimforsa har en stark målvaktsbesättning, där "Kimmen" (Joakim Claesson) varit strålande i flera matcher. Claesson skulle egentligen ha spelat på division ett-nivå med Ledberg redan den här säsongen, men ångrade sig till slut och kom tillbaka hem, till Rimforsa. Säsong efter säsong är han en av lagets bästa och allra viktigaste spelare. Är också en vinnarskalle ut i fingerspetsarna.

Backar: 4

RIF får – givetvis – högt betyg även på backsidan. Prestigevärvningen av jättetalangen Jacob Sigfridsson var något av en innebandybomb. SSL-meriterade Sigfridsson har gjort det bra i RIF och kompletteras av en stark backbesättning i övrigt, där Christoffer Hallberg är en av de bästa spelarna i laget.

Forwards: 5

Kan inte bli annat än högsta betyg för Rimforsas offensiv. Den är lysande. Laget har gjort klart flest mål av alla lag i serien (196), vilket ger ett snitt på över tio mål per match. En titt i seriens poängliga avslöjar också att de svartvita har många spelare med offensiv kraft. Tre av spelarna är topp-fyra i poängligan. Imponerande.

Matchvinnartyper: 5

Högsta betyg även här. Vi har redan varit inne och tangerat på Rimforsas skicklighet offensivt. Och det är ju så... det finns flera utpräglade matchvinnartyper hos serieledarna. Här är några i raden: överlägsna poängligaledaren Tobias Claesson med 84 poäng totalt, varav 57 mål. Vi har radarkompisen Marcus Karlsson, tvåa i poängligan med 63 poäng och backen Christoffer Hallberg. Rutinerade Mikael Karlsson hade också varit given på den här listan, men han är skadad. Samma sak med Filip Cammerudh, fyra i poängligan, som är bortrest.

Form: 4

Snålt kan tyckas, men här får Rimforsa "bara" en fyra. Vad grundar vi då det på för segermaskinen RIF? Jo, på det faktum att Solfjäderstaden har ännu bättre form. Hasse Karlsson och Sebastian Claessons gäng har fyra vinster på de fem senaste, där sudden-förlusten mot Finspång för en dryg månad sedan, sved ordentligt.

Mental styrka: 4

Svårt, men vi tror att Rimforsa har en viss fördel kontra Solfjäderstaden. Varför? Därför att Motalalaget har ett "krav" på sig att vara ett lag för högre serier, det har knappast RIF. Laget vann också bortamötet, men förlorade å andra sidan en rafflande kamp mot just Solfjäderstaden för två säsonger sedan. En fyra...ja, det blir bra.

Totalt: 26.

Solfjäderstaden: (enligt Jens Bollius, Corren/MVT).

Målvakt: 4

Marcus Levin är en bra målvakt med erfarenhet av högre serier, en matchvinnartyp som kan spika igen när det behövs. Lång och stor med räckvidd.

Backar: 3

Backspelet kan bli stillastående och passivt och är Solfjäderns svaghet om det finns någon. Men gott om rutin och fysisk styrka. Gäller att inte stå på hälarna mot Rimforsas förstaline.

Forwards: 4

Här finns det många olika typer av spelare, både rutin, ungdom, passningsskicklighet och skottförmåga. Hittar många vägar framåt. Division ett-klass på delar av laget.

Matchvinnartyper: 5

Här finns skyttet från Joacim Risberg, drivet hos Jacob Larsson, erfarenheten hos Kim Karlsson, Didrik Karlsson och Marcus Levin. Många kan avgöra. Spetskompetens hos en rad spelare.

Form: 5

Har vunnit varenda match så länge man kan minnas nästan. Nio raka segrar under 2019 imponerar. Har levererat efter hemmafallet mot Rimforsa. Har skapat seriefinalen med en imponerande svit.

Mental styrka: 3

Alla som gillar tävlingsinnebandy i Motala kräver att Solfjäderstaden ska vara högre upp. Det är en storklubb och då blir det press på laget. Detta kan tynga ned och det finns spelare som kan ”balla ur” i motgång.

Totalt: 24.

Äntligen är det dags. I helgen ska allt avgöras, då Rimforsa tar emot Solöfjäderstaden i en ren seriefinal.
Äntligen är det dags. I helgen ska allt avgöras, då Rimforsa tar emot Solöfjäderstaden i en ren seriefinal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!