Det har snackats om att storskytten från Vetlanda skulle vara kvar om HHF höll sig kvar i division två. Så blir det inte.

– Nej. Jag har sagt nej helt och hållet. Jag har pratat med Uffe (Larsson, ordförande). Han vet hur jag tänker.

Varför väljer du att sluta i Hultsfred?

– Jag orkar helt enkelt inte längre. Resorna tar mycket kraft och jag har varit för mycket skadad senaste säsongerna. Jag har känt att jag varit halvdan på träningarna och jag har tappat lite i motivation. Visst skulle man kunna åka och träna en gång i veckan, men det passar inte riktigt mig. Jag vill göra det hundraprocentigt.

– En annan sak är att jag har två barn därhemma och där min äldsta flicka är väldigt aktiv och håller på med handboll, fotboll, ridning och tennis. Jag vill gärna vara delaktig i det också.

I många år har Robin Löfstedt varit en bärande spelare i HHF, där han dessutom någon säsong kombinerade spelandet med tränarrollen.

Slutar du helt med handbollen nu?

– Nja, det är inte säkert. Om Vetlanda (hans moderklubb) startar upp ett seniorlag så kommer jag nog förmodligen att spela där, i division tre. Men det är inte klart hur det blir än, säger 28-åringen och fortsätter:

– Vetlanda har inte haft seniorverksamhet sedan 2011. Nu finns det många unga talanger i klubben underifrån och det kan vara läge att starta upp igen.

Storskytten Löfstedt har spelat i flera olika klubbar i karriären, men det är en klubb som sticker ut: Hultsfreds HF.

– Det är en fantastisk klubb att spela i. Du kan skriva med stora bokstäver att det är den särklassigt bästa klubb jag varit i. Organisationsmässigt är det otroligt bra. Det finns sånt stort engagemang och alla runt omkring laget lägger ner ett jättejobb.

– Och så finns det inte många som Uffe Larsson i föreningarna. Han är suverän.

Vad sa han när du gav beskedet?

– Han "tjabbade" på som vanligt och hoppades att jag skulle spela kvar om det nu inte blir något i Vetlanda.

Vad tror du händer i Hultsfred nu när du lämnar?

– Någon annan får styra och ställa, haha. Nämen, det går nog bra. Vad jag vet så är Ivan (Pilipovic) positivt inställd på att fortsätta. Hoppas det. Sedan behövs det nog att få in några spelare. Det är kanske lite tunt på niometers.

Helt klart är att han själv kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.