Vimmerby öppnade matchen bra med ett anfall där Joakim Storm spelade fram Victor Gustavsson bakom backlinjen. Just när Gustavsson skulle skjuta blev han knuffad i ryggen, landade fel och skadade sig. Domaren blåste straff varpå Rickard Thuresson klev fram och gjorde 0–1.

IFK Berga kom tillbaka väldigt snabbt och kvitterade endast fem minuter efter VIF:s ledningsmål. Därefter gjorde hemmalaget ytterligare tre snabba mål. Därmed hade kalmariterna gjort fyra mål inom loppet av 12 minuter.

– Det berodde både på individuella underprestationer och på misstajmingar i försvaret. Vi blir passiva när Berga tar fart med sina djupledslöpningar och förväntar oss att de ska göra misstag i sina passningar men det gör de inte. Alla deras fyra mål kommer från skott innanför straffområdet, säger Dragan Zivic.

I andra halvlek reducerade Niklas Gunnarsson till 4–2 med ett fint skott. Det blev också slutresultatet i matchen som var en nyttig utmaning för VIF.

– Det är ett tufft motstånd vi möter. De är 5-6 år äldre än oss i snitt och en del av dem är etablerade division 1-spelare. Det var en utmaning för vårt unga lag. Men det är de här matcherna som grabbarna verkligen behöver för att få se vad som krävs, säger Dragan Zivic.

19-årige William Westerholm, från Åtvidabergs FF, spelade 90 minuter för VIF i en central, defensiv mittfältsroll.

– Han agerar väldigt moget i många situationer. Vi kommer att använda honom mycket framöver, säger Dragan Zivic.