Sverige till kvartsfinal efter utklassning

Den svenska duon Daniel Åhman och Jonatan Hellvig är klara för kvartsfinal i VM i beachvolleyboll. I åttondelen var de överlägsna mot de förra världs- och Europamästarna Alexander Brouwer och Robert Meeuwsen.

Svenska beachvolleyduon David Åhman och Jonatan Hellvig är klara för kvartsfinal i VM som spelas i Mexiko. Bilden är från när de vann en turnering i Tyskland i augusti.

Svenska beachvolleyduon David Åhman och Jonatan Hellvig är klara för kvartsfinal i VM som spelas i Mexiko. Bilden är från när de vann en turnering i Tyskland i augusti.

Foto: Gregor Fischer/AP/TT

Beachvolley2023-10-13 02:50

De svenska regerande Europamästarna vann med hela 21–13, 21–11 mot nederländarna i VM i i mexikanska Tlaxcala.

– Vi gjorde en bra match, säger de till TT efter segern som betyder att de får möta ytterligare ett nederländskt lag i kvartsfinalen natten till lördag svensk tid.

Förbundskaptenen Rasmus Jonsson utvecklar varför det blev en storseger:

– Jonatan står för en stormatch i block och utklassar de betydligt längre motståndarna i det momentet. Han satte stopp för dem i första setet, där han levererade i både block och serve, säger han till Viaplay.

– Vi gör dem dåliga i den här matchen – och i andra setet tappar de tålamodet totalt och börjar göra idiotgrejer för att de blir frustrerade. Att vi skulle krossa dem var inte vad vi hade förväntat oss.

Vilket av de två kvarvarande nederländska lagen det blir är inte klart förrän åttondelsfinalerna är färdigspelade.

– Båda är bra. Det kommer att bli en väldigt tuff match, säger David Åhman och tillägger att det kommer att krävas en toppinsats för att gå vidare till semifinal.

Åhman och Hellvig är andraseedade i mästerskapet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!