Som fotbollsansvarig i klubben är han förstås mycket nöjd över lagets start. Fem matcher, fyra segrar – och en andraplats bakom Tranås FF.

Varför har det gått så bra?

– Det är många olika bitar. Sammanhållningen har alltid varit bra, men nu känns det som att det är ett snäpp till. När man kommer ner till träningarna är det ofta 15 killar redan på planen långt innan träningen börjar och kör kvadraten och lattjar.

Artikelbild

| Enda plumpen i protokollet hittills kom mot serieledande Tranås.

Wärnehall lyfter också fram försvarsspelet som en viktig detalj.

– Förutom mot Tranås, så har vi släppt till väldigt få målchanser. Hela lagets försvarsspel har varit stabilt. Och då spelar vi ändå med trebackslinje...

Han tycker också att den hårda konkurrensen om platserna i startelvan bidragit starkt till den fina starten, liksom att de lyckats behålla större delen av truppen från 2017.

– Kontinuitet är självklart otroligt viktigt. Det är bara titta på Vimmerby och deras framgångar. Från A-laget tappade vi i princip bara Adrian Mathiasson och Mohammed (Shafa Ibrahim). Linus Kasselstrand lämnade ju oss redan på sommaren.

Artikelbild

| Nykomlingen Österbymo har öppnat serien bra.

Inför säsongen bytte Gullringen serie. Vissa anser att den östra, med bland annat IFK Tuna, Hultsfreds FK och Västerviks FF, håller högre klass än den norra.

– Svårt att säga. Vi har inte mött alla lag än. Visst, vi har mött både Aneby och Hvetlanda som båda nämndes i förhandssnacket tillsammans med oss och Tranås. Och jag tycker väl kanske inte att de var jättestarka. Resemässigt är det i vilket fall bättre för oss. Sedan är det synd att missa derbymatcherna.

Artikelbild

| Jörgen Damm, tränare i IFK Österbymo.

Ikväll är det ändå dags för just ett derby: Österbymo på bortaplan. Det är bara några mil mellan orterna.

– Det blir häftigt. Det är derbykänsla vi vill ha. Det är något extra. Och Österbymo har också öppnat bra.

IFK har fem poäng på fyra matcher. Senaste blev det en stark pinne borta mot topplaget Stensjön.

– Vi gjorde det väldigt bra med tanke på att vi hade fem startspelare borta. Det var roligt att se att andra klev fram, säger Robin Gustafsson och fortsätter:

– Mot Gullringen har vi flera spelare som är tillbaka, som Victor Gustafsson, Joel Mattsson och Edin Jakupovic.

Hur blir det att möta Gullringen?

– Spännande. Jag mötte dem aldrig själv som spelare i seriesammanhang och jag vet inte om Österbymo någonsin gjort det. Jag hoppas på mycket folk.