Villa vände 0–3 till seger mot AIK

0–3 efter 26 minuter blev 5–3 till slut när Villa-Lidköping vände och vann toppmötet mot AIK. Christoffer Edlund blev matchhjälte med sina tre mål.

Christoffer Edlund, tremålsskytt för Villa-Lidköping. Arkivbild.

Bandy2021-02-05 20:13

Det var gästerna som började klart bäst när ettan och trean i bandyns elitserie möttes i Lidköping.

Efter bara en och en halv minut tog AIK ledningen, och det var inte vem som helst som gjorde målet. Daniel Andersson har varit en stor Villaprofil under i stort sett hela karrärien, men 37-åringen gör den här säsongen sensationell comeback i AIK:s tröja.

Anderssons tidiga 1--0 i sin förra hemmaarena följdes av att Erik Pettersson gjorde både 2–0 (framspelad av Andersson) och 3–0 (på straff).

Med bara 26 minuter spelade var Villa i brygga. Men en straff några minuter senare bjöd in västgötarna i matchen, Christoffer Edlund sköt 1–3 och kort därefter satte Jesper Eriksson dessutom 2–3.

I andra halvlek kom serieledarens vändning. Edlund avgjorde på kort tid matchen när han först satte 4–3 på straff i 75:e minuten och sedan fick in 5–3 i 78:e, mellan benen på AIK-målvakten Andreas Bergwall.

Med sex matcher kvar att spela har Villa därmed skaffat sig ett fastare grepp om förstaplatsen.

– Just nu känner vi oss väldigt stabila och har ett väldigt bra grundspel att falla tillbaka på, sade Edlund till Sportbladet Play.

AIK:s lagkapten Johan Willes var inte lika nöjd:

– Vi blir lite små i andra halvlek, det känns som att vi väntar på att någon annan ska ta tag i det.