Vilken höjdare, Målilla! • Upp i den absoluta toppen

Framgångssagan fortsätter. Målilla Bandy tar skalp efter skalp som nykomling i ettan. Nu mot Derby/Linköping efter sent avgörande (4–3) av Isac Mirlund. Nu är Målilla med i den absoluta toppstriden. "Det här var en krigarseger", säger spelande tränaren Daniel Skoog.

Målilla tog en ny seger i bandyettan.

Målilla tog en ny seger i bandyettan.

Foto: Torbjörn Allvin

Bandy2024-01-07 15:40

Jumbon Derby, en enkel match?

Nä, icke alls. Inte på den här nivån. 

Och det började illa för nykomlingen Målilla.

Redan i den andra spelminuten kom kallduschen hemma på Venhagsvallen då André Rexhult satte 0–1. Tvåan kom halvvägs in i den första halvleken.

– Derby gjorde det bra och fick ner tempot i matchen. Det hade vi pratat om innan att de säkert skulle försöka göra, men vi hade inte riktigt motmedel mot det ändå. De spelade smart, säger Daniel Skoog.

Repliken efter 0–2 kom dock snabbt då Martin Lindqvist reducerade till 1–2. En stund senare kom kvitteringen genom skarpskytten Erik Karlsson, som fick träff på en hörna slagen av Knut Gunnarsson.

Efter dryga timmen tog så rödvitt ledningen för första gången. Återigen var det Martin Lindqvist som nätade och ännu en gång blev han framspelad av Ludvig Ivarsson. Derby kom tillbaka och gjorde 3–3 i slutet. Kort därefter var det ändå Målilla som skulle få sista ordet då Isac Mirlund klev fram och blev matchvinnare med 4–3-målet i den 85:e minuten.

– Det var ett jättefint solomål av Isac. Han drev bollen länge och satte bollen i nättaktet från snäv vinkel. Kul för honom och han var också vår bäste spelare tycker jag, menar Skoog, som såklart var nöjd efteråt:

– Spelmässigt var det inte vår bästa match, men det är en styrka att vi vinner.

Efter åtta omgångar har Målilla fem segrar, två oavgjorda och bara en ynka förlust.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!