Västerås till semi – krossade Sandviken

Toppduon Villa-Lidköping och AIK tog sig till semifinal i tisdags. På torsdagen hängde fyran Västerås på, genom hela 8–2 borta mot Sandviken. Samtidigt tog Sirius sista chansen och ordnade en femte och avgörande kvartsfinal via 4–3 hemma mot Edsbyn.

Västerås är klart för semifinal i bandyslutspelet efter hela 8–2 borta mot Sandviken i den fjärde kvartsfinalen. Bland annat efter två mål av Kasper Sandgren (längst till höger). Arkivbild.

Västerås är klart för semifinal i bandyslutspelet efter hela 8–2 borta mot Sandviken i den fjärde kvartsfinalen. Bland annat efter två mål av Kasper Sandgren (längst till höger). Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Bandy2022-03-03 20:59

Grundseriefyran Västerås kunde ha säkrat semifinalplatsen i herrarnas SM-slutspel i bandy på hemmaplan i tisdags, men föll då med 4–5 mot sexan Sandviken. På torsdagen tog emellertid Västerås gruvlig revansch på Jernvallen i Sandviken.

Redan i den första halvleken var i praktiken semifinalbiljetten säkrad när Västerås gick fram till hela 4–0, efter mål av Jesper Jonsson, Pontus Vilén, Tobias Holmberg och Martin Landström.

"Kaxa till oss"

Bara tre minuter in i den andra halvleken ökade Västerås på till 5–0 genom Viktor Spångberg. Sandviken reducerade (Dennis Henriksson) innan Martin Landström gjorde sitt andra mål för kvällen fram till 6–1, och sedan fyllde Kasper Sandgren på med både 7–1 och 8–1 innan Sandviken tröstmålade i slutminuterna.

– Det blir lite annorlunda när man spelar en fjärde kvart där ett lag kan åka ut. Vi spelar väl bra utifrån att Sandviken behöver trycka på framåt. Det är klart att vi gör en bra match i dag, säger tvåmålsskytten Martin Landström till Sportbladet Play.

Efter 3–1 i kvartsfinalserien ställs nu Västerås mot regerande svenska mästaren och grundseriesegraren Villa-Lidköping (3–0 i matcher mot IFK Motala) i semifinal.

– Det kommer att bli tufft. Vi möter ju ett riktigt bra lag. Det är upp på hästen och bita i liksom i det defensiva jobbet. Men vi har bra bilder av matcherna mot Villa, så det ska bli kul och vi ska kaxa till oss, säger Landström.

Femte avgörande

Grundserietrean Edsbyn gick fram till 2–1 i matcher mot sjuan Sirius efter 5–4 på hemmaplan i tisdags. Men man tog inte chansen att säkra semifinalplatsen på Studenternas. I stället ordnade Sirius en femte och avgörande kvartsfinalmatch efter 4–3. Sirius fick en drömstart och ledde med 2–0 redan efter 14 minuters spel. När Sirius gjorde 4–1 i den 74:e minuten såg segern ut att vara klar, men två reduceringar av Edsbyn gjorde avslutningen till en rysare.

Redan i morgon, fredag, väntar den avgörande kvarten i Edsbyn.

Segraren där tar emot tabelltvåan AIK (3–0 mot Broberg/Söderhamn) i den andra semifinalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!