Målilla föll igen: "Klappar ihop fullständigt"

Andra raka förlusten. Målilla Bandys segertåg har spårat ur. Mot Åtvidaberg hemma på lördagen blev det förlust med 8–3. "Vi klappar ihop fullständigt i andra tyvärr", sa spelande tränaren Daniel Skog.

Målilla föll tungt med 8-3 hemma mot Åtvidaberg.

Målilla föll tungt med 8-3 hemma mot Åtvidaberg.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2024-02-03 17:02

Venhagsvallen badade i sol samtidigt som vindar i stormstyrka drog fram.

– Isen var mjuk och det var tungt att spela i vinden, men det var ändå spelbart och skönt att matchen blev av, sa Daniel Skog.

undefined
Målillas spelande tränare Daniel SKog.

Spelmässigt var den första halvleken en jämn historia. Målilla hade sina chanser, men det var Åtvidaberg som tog tillvara bäst på sina.

Två snabba hörnmål i mitten på första halvleken gav gästerna en 2–0-ledning, men Målilla fick ändå dit 2–1 innan halvtid.

– Vi hade pratat om deras fasta situationer och att de har vassa skyttar där, men de lyckades få ett par viktiga mål där ändå. Sedan kändes det ändå bra att vi fick till en reducering och kunde gå ut till andra halvlek med vinden i ryggen.

Hemmalagets tänkta upphämtning kom av sig snabbt i andra. Åtvidaberg gick ifrån till 6–1 innan Målilla kom igen och hyfsade till siffrorna på slutet. 8–3 var ändå en odiskutabel seger för ÅBK.

undefined
Martin Lindqvist är Målillas främste målskytt den här säsongen, men mot Åtvidaberg gick han mållös.

Vad hände?

– Ja, säg det. Vi klappar ihop fullständigt egentligen. De är mycket hungrigare än oss och vinner alla dueller och andrabollar ett tag. Samtidigt är Åtvidaberg ett bra lag som är svårt att slå, men vi borde ha givit dem en betydligt bättre match.

Målilla är tvåa i serien och är en poäng före Åtvidaberg. I nästa omgång väntar Skirö på bortaplan för Målillas del.

– Det blir en ny tuff uppgift. Vi har tre matcher kvar och fortfarande chansen att hålla oss kvar i toppen, sa Skog som tyckte att hela laget kan bättre än de visade på lördagen.

undefined
Erik Karlsson gjorde mål för Målilla.
Alexander Nelson med bollen för Målilla.
Alexander Nelson med bollen för Målilla.
Målilla–Åtvidaberg 3–8

Målskyttar Målilla: Linus Karlsson 2, Erik Karlsson.

Målskyttar Åtvidaberg: Oliver Wretman 2, Albin Wretman 2, Hampus Ivarsson 2, Simon Skogh och Axel Hansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!