Toppar målligan – som defensiv spelare

Eric Sundberg toppar Målillas målliga den här säsongen – som defensiv mittfältare. "Jag är med uppe ganska mycket i anfallet ändå", säger han som förklaring till sina tolv mål hittills i serien.

Eric Sundberg har haft en lyckad säsong i rödvitt.

Eric Sundberg har haft en lyckad säsong i rödvitt.

Foto: Jonatan Wedding

Bandy2020-02-05 12:10

Eric Sundberg tar inte bara ett stort ansvar på planen i matcherna – och som målskytt. Han gör det även på andra sätt. När vi pratar med honom under tisdagskvällen var han på väg till träningen – som han också håller i. 

– Det är ett spännande upplägg och nytt för den här säsongen. Jag håller i en träning själv i veckan och har en tillsammans med Daniel Skoog. Det tredje passet ansvarar Samuel Pettersson för. Sedan är Ove (Nilsson) matchcoach, men han närvarar också på träningarna. 

Hur funkar det?

– Bra. Jag tror att det är positivt med variationen eftersom vi är tre tränare som håller i olika pass, säger Eric Sundberg, som inte haft den här rollen på seniornivå tidigare. 

Målilla toppar tabellen i division två, men har spelat fler matcher än toppkonkurrenterna Åby/Tjureda, Månsarp och Waggeryd. Nu väntar toppmöte mot Månsarp hemma i Målilla om ett par dagar. 

– Ska bli roligt att möta dem igen. Det är ett bra lag. När vi mötte dem förra gången så förlorade vi med 1–0. Killarna lär vara revanschsugna nu. 

Är du överraskad att det har gått så bra för er?

 – Nja, det kan jag inte säga. Jag trodde att vi skulle vara med i toppen innan serien. Däremot är jag överraskad att våra unga killar tagit så stora kliv. 

Och så har vi  det här med dina mål. Hur gör du dem?

– Det är varierat. Något på hörna, något på straff och en hel del efter frilägen. 

Karta: Målilla
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om