Talangen blev stor matchhjälte: "Vi är jäkligt bra"

Sagan fortsätter. Målilla Bandy forcerar fram i division ett. Under lördagen kom ännu en viktoria, när Köping besegrades med 4–1. I huvudrollen fann vi en hattrickhjälte. "Vi har potential för Allsvenskan", säger Olle Öberg i Målilla.

Målvakten Mårten Kling tillsammans med målskyttarna Olle Öberg och Ludvig Ivarsson.

Målvakten Mårten Kling tillsammans med målskyttarna Olle Öberg och Ludvig Ivarsson.

Foto: Jens Lidesjö

Bandy2024-01-20 17:02

Det började däremot inte särskilt bra för Målilla. Bara några minuter in i matchen fick Köping en straff. Målilla-keepern Mårten Kling, som förövrigt storspelade, räddade den men släppte olyckligt nog in returen till 0–1.

Men sen var det Målilla-show hela vägen. Innan första halvlek var över hade rödvitt vänt på matchen genom två mål av 18-årige talangen Olle Öberg, båda med assist från Ludvig Ivarsson. Öberg var inte nöjd där utan fullbordade ett hattrick i andra halvlek, och med kvarten kvar gjorde tidigare framspelaren Ivarsson 4–1, som blev slutresultatet.

undefined
Olle Öberg blev stor hattrickhjälte.

– Vi är jäkligt bra, vi följer vår gameplan och gör det ordentligt över 90 minuter. Det är ett sånt jäkla bra gäng och det visar vi på planen. Vi viker inte ned oss, säger glade matchhjälten Olle Öberg efter matchen. 

Du måste vara ganska nöjd med din egen insats?

– Jo, jag är trött i benen och lite sliten nu efter men det känns såklart bra.

Hade du en extra bra uppladdning inför matchen?

– Jag vet inte, det var en sån dag bara. Jag har inte gjort något speciellt förutom att åka bil, haha, säger Öberg som är lånespelare från Nässjö. 

undefined
Målilla Bandy fick måljubla fyra gånger om.

Han är hoppfull inför fortsättningen av säsongen. 

– Jag tror vi kan komma jäkligt långt. Vi har potential för Allsvenskan, tycker jag. 

Philip Svensk, tränare i Målilla, var såklart nöjd med Öberg. 

– Vi vet vad han sitter inne på för kvaliteter. När han få bollar i djupled som i den här matchen behöver han inte göra så mycket med klubba och boll, han åker bara ifrån dem med sin fart, säger Svensk, som även lyfter fram målvakten Mårten Kling: 

– Han gör några riktigt bra räddningar, tar frilägen och två straffar. Han gör en riktigt bra match.  

Och er insats överlag, hur sammanfattar du den?

– Defensivt gör vi en fantastisk insats. Samtidigt tycker jag också vi har mer tyngd i vårt anfallsspel. Vi vet också att vi är starka när det ska avgöras i andra halvlek. Det visar vi igen och vi vinner rättvist. Vi följer det vi bestämmer och alla är beredda att ta jobbet.

undefined
Philip Svensk, tränare i Målilla, var nöjd med insatsen.

I och med resultatet befäster Målilla sin serieledning. 

– Återigen kanske folk tänker att det är makalöst att vi kan vara där vi är. Men vi visar match efter match att vi har det som krävs. Det är ingen tillfällighet. Vi är det starkaste laget i alla matcher när det ska avgöras, säger Philip Svensk. 

Målilla Bandy mötte Köping under lördagen.
Målilla Bandy mötte Köping under lördagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!