Storseger för Målilla i Oskarshamn

Målilla Bandy går som tåget i bandytvåan. Mot Oskarshamns BS B kom säsongens sjunde seger efter 8-3 i röd-vit favör.

Målilla vann stort borta mot Oskarshamn.

Målilla vann stort borta mot Oskarshamn.

Foto: Haris Dreco

Bandy2019-12-28 20:30

Efter en målmässigt jämn första halvlek där Oskarshamn gick fram till ledning med 3-2 vände Målilla på matchen i den andra halvleken och gjorde inte mindre än sex raka mål. 

– De hade med två ryska spelare som fick husera lite fritt i första halvlek. Sedan pratade vi igenom det i paus och stängde till mycket bättre på mitten i andra halvlek, och då kunde vi styra bort dem samtidigt som vi fick utdelning framåt, säger Målillaledaren Leif Malmborg. 

Tre minuter in i andra halvlek fick Målilla straff. I samband med straffen skadade sig en Oskarshamnsspelare sig och fördes till sjukhus med nacksmärtor, men ska enligt uppgift må bra efter omständigheterna. När spelet blåstes igång igen en halvtimma senare kvitterade Målilla till 3-3. Det blev rena ketchupeffekten för röd-vitt som sedan gjorde ytterligare fem mål och vann komfortabelt. 

– Andra halvlek var jättestabilt och bra från vår sida. Kanske vår bästa halvlek under säsongen så här långt. Det var skönt att vi kunde göra lite mål också, säger Leif Malmborg. 

I och med segern befäste Målilla sin serieledning, och i nästa match väntar Åby/Tjureda i en tidig seriefinal. 

– Det blir kul, men tufft, det ska bli spännande att se hur vi står oss då, säger Leif Malmborg, som ville ge ett extra plus till målvakten Alfred Karlsson i målet, lagkaptenen Daniel Skoog, tremålsskytten Eric Sundberg och Oskar Nilsson. 

Målen för Målilla: Eric Sundberg tre, Marcus Skoog två, Erik Karlsson två och Oskar Nilsson ett. 

Målilla vann stort borta mot Oskarshamn.
Målilla vann stort borta mot Oskarshamn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om