Smakstart för rödvitt i bandytvåan

Seger mot Åby/Tjureda B i premiären. Och ny vinst när Målilla Bandy spelade mot Fredriksberg i Ronneby. "Bra av oss att vinna", säger Leif Malmborg efter 6-3.

Målilla vann sin andra raka match i bandytvåan.

Bandy2019-11-16 17:46

Som bekant valde Målilla att kliva ner en division i seriespelet till den här säsongen. Starten i division två går sannerligen inte att klaga på. Det var svåra förutsättningar som väntade det unga och orutinerade Målilla-laget i Ronneby i lördags eftermiddag.

– Det var regnigt och blött, därför blev spelet därefter. Det var ganska mycket lyrbollar från båda lagen, säger lagledaren Leif Malmborg.

Daniel Skog gav Målilla en bra start på matchen, då han satte 1-0 efter hörna slagen av Knut Gunnarsson i den tionde minuten. Samme Skog fixade också 2-0 på straff. Sedan var det dags för Eric Sundberg att presentera sig på allvar. Han ordnade både 3-0 och 4-0 innan halvtidsvilan.

–  Med tanke på att vi saknade flera tongivande spelare, däribland Anatoly Suzdalev, Eric Karlström och Oskar Nilsson, så var det väldigt bra av oss, fortsätter Malmborg.

Då tre ordinarie mittfältsspelare saknades, så tog nämnde Daniel Skog klivet upp på mitten, samtidigt som Marcus Skog gick ner som libero. Båda var utmärkta i matchen, precis som Eric Sundberg.

Lite nerv i matchen blev det i inledningen av den andra halvleken, då Fredriksberg reducerade två gånger om. Repliken från rödvitt kom dock ganska så snabbt och med ytterligare varsitt mål av Daniel Skog och Eric Sundberg, så ryckte Målilla ifrån och avgjorde matchen.

I nästa omgång lär det blir tuffare för laget. Då tar Målilla emot Nässjö U i sin hemmapremiär.