Sandviken och Edsbyn vinnare i semifinalerna

Villa Lidköping hade 2–0. Med det kan svänga snabbt i bandy. Sandviken gav ett gott exempel på det i den första SM-semifinalen. Efter 5–4-segern är det fördel Sandviken i jakten på finalplatsen. Edsbyn vann med samma siffror borta mot AIK.

Sandvikens Hannes Edlund stod för ett hattrick i 5–4-segern mot Villa Lidköping i dagens SM-semifinal.

Bandy2021-03-14 18:09

Grundseriesegraren Villa öppnade starkt, men klarade inte att kapitalisera på den tidiga tvåmålsledningen.

I stället bjöd Hannes Edlund på ett hattrick och förde tillsammans med Daniel Berlin och Linus Forslund Sandviken till 5–2 efter en timmas spel.

– Första kvarten i andra halvlek är fruktansvärt dålig och det är då vi tappar in målen, säger lagkaptenen Martin Karlsson till Aftonbladet.

Villa kom tillbaka, men fick inte den kvittering klubben intensivt jagade mot ett decimerat Sandviken i slutminuterna.

Villas målskyttar: Tim Persson 2, Martin Karlsson, Alexander Härndahl.

Den andra semifinalen – serien avgörs i bäst av fem matcher – spelas i Sandviken på tisdag.

Då hoppas Villa att skyttekungen Christoffer Edlund är tillbaka. Han missade söndagens match, på grund av den ljumskskada han ådrog sig i kvartsfinalserien mot Sirius.

– Hade det varit ett avgörande läge så hade han spelat. Men vi chansar inte. Det finns ingen anledning till det. Vi väljer att vara kalla nu, sade Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson till klubbens hemsida inför matchen.

Villa saknade även ytterhalven Felix Pherson på grund av sjukdom.

Edsbyn tog snabbt greppet i mötet med AIK och gick fram till 3–0 i paus. Då kom AIK:s starka uppryckning och med en kvart kvar var det lika sedan Kalle Lempinen rakat in en retur efter skott från Erik Pettersson.

Bara minuter senare skickade Pettersson in 4–3 och sitt tredje mål, men matchen skulle bjuda på ännu en dramatisk vändning. Med fem minuter kvar kvitterade Mattias Hammarström och ytterligare två minuter senare hette Edsbyns matchvinnare Oscar Wikblad.

Övriga målskyttar i Edsbyn var Simon Jansson, Jonas Edling och Tommi Määttä.