Oavgjort i Hälsingederbyt – jumbon vann stort

Bollnäs får vänta ytterligare ett år på att slå Edsbyn i Hälsingederbyt i annandagsbandyn. I nya hallen blev det 1–1. Betydligt fler mål blev det när tabelljumbon Sirius krossade Hammarby med 9–3.

Bollnäs Erik Pettersson och Edsbyns Vadim Arkhipkin i Hälsingederbyt i Bollnäs.

Bandy2022-12-26 15:36

Bollnäs har inte slagit Edsbyn i det klassiska annandagsderbyt sedan 2015. Men det blev i alla fall poäng för hemmalaget i den nya hallen.

Lagets stora stjärna, Erik Pettersson, gjorde 1–0 efter elva minuters spel. Edsbyns Samuli Helkavuori kvitterade en kvart senare.

Därefter fick inte publiken, 3 500 personer i den fullsatta hallen, se några fler mål.

Bollnäs har inte riktigt fått till det i sin nya hall så här långt på säsongen, dagens poäng var den tredje på hemmaplan.

Villa överlägsen

Om det var målsnålt i Bollnäs var det desto målgladare i Uppsala och i Västerås med 21 mål totalt.

Tabelledaren Villa Lidköping tog en stor ledning borta mot tabelltvåan Västerås och ledde med 6–1 i halvtid. Hemmalaget hade flera bra mållägen, men Villa försvarade sig bra och kunde i stället kontra in mål. Christoffer Edlund gjorde fyra av de sex målen.

Västerås lyckades inte förändra något i andra halvlek, 18 minuter in utökade Lidköpingslaget till 7–1. Västerås gjorde 2–7 med tio minuter kvar av matchen.

Tabelljumbon Sirius behövde bara 42 sekunder för att inleda sin överraskande kross av Hammarby. Sedan öste Uppsalalaget in ytterligare fem mål den första halvtimmen och ledde i halvtid med hela 7–0 mot tabellåttan Hammarby. Två av målen gjordes av Stefan Kröller.

Tremålsskyttar

Ted Bergström Heramb gjorde 8–1 på en hörna i andra halvlek, hans andra mål för dagen, och därefter gjorde Hammarby två mål. Närmare kom inte Bajen, Bergström Heramb gjorde i 89:e minuten sitt tredje mål i matchen och segern skrevs till 9–3. Segern var Sirius tredje för säsongen.

Sandvikens Samuel Heeger gjorde 1–0 och 2–0 inom fem minuter i början av bortamatchen mot Broberg/Söderhamn, och Sandviken ledde med 4–2 i paus. Men hemmalaget hämtade in försprånget och vann till slut med 6–5, segermålet inslaget av Adam Wijk på hörna i den 85:e minuten.

Vetlanda-kaptenen Joakim Andersson såg ensam till att hemmalaget höll jämna steg mot Frillesås i första halvlek genom sina tre mål (3–3). Vetlanda vann sedan med 6–5. Emil Federov avgjorde i den 82:a minuten – med Andersson som passningsläggare.