Oavgjort i finalreprisen efter Edsbyns tapp

Repris av SM-finalen direkt i premiären. Edsbyn ut att gå mot seger, precis som i finalen. Men i slutminuterna kom Villa Lidköping ikapp och fixade oavgjort.

Det blev oavgjort i finalreprisen mellan Edsbyn och Villa Lidköping. Arkivbild.

Bandy2020-11-13 21:25

I våras vann Edsbyn SM-finalen mot Villa Lidköping med 5–1. När lagen möttes i elitseriepremiären på fredagskvällen fick man dela på poängen efter att Edsbyn tappat 4–2-ledning på två minuter.

I region Gävleborg råder inga särskilda restriktioner och därför hade Edsbyn öppnat för att ta in 300 personer på matchen, men fullt så många såg det inte ut att vara på plats. Det var snarare runt 100 personer som fick se Jesper Öhrlund ge Edsbyn ledningen i den 8:e matchminuten.

Precis i början av den andra halvleken kom sedan kvitteringen när Martin Karlsson fångat upp en lös boll i straffområdet som han sedan sköt in till 1–1.

Brödraduo bakom ledningsmål

Drygt fem minuter senare tog Edsbyn ledningen på nytt när Robin Öhrlund assisterade brorsan Jesper Öhrlund som lade in 2–1.

Villa kvitterade ännu en gång men kaptenen Jonas Edling gjorde 3–2 i den 61:a minuten.

I 78:e minuten kom 4–2 när 17-årige egna produkten Rasmus Skarps fick göra sitt första elitseriemål. Skarps utsågs förra säsongen till årets pojkspelare i svensk bandy.

Men därefter tog Villa över och gjorde två mål på två minuter. Först såg nyförvärvet Christoffer Edlund till att reducera och sedan kvitterade Martin Karlsson till 4–4, vilket blev slutresultatet.

– Det var jäkligt kul. En rolig match att spela. Det känns som att vi kommer vara hyfsat nöjda i omklädningsrummet nu efteråt, sade Martin Karlsson till Sportbladet Play

Uppskjuten match

Några mil ifrån Edsbyn skulle Bollnäs ha tagit emot Tellus hemma på Sävstaås. Men efter att coronasmitta konstaterats i Tellus trupp blev matchen uppskjuten.

Men på Studenternas i Uppsala blev det match. Sirius tog emot Sandviken och det var gästerna som vann med 5–4 efter att Hannes Edlund satt slutresultatet i den 81:a minuten.