Motala föll tungt efter coronautbrottet

Motala var tillbaka i elitserien i bandy efter två framskjutna matcher. Då åkte de på en tung hemmaförlust mot Sirius med 2–5. –Vi är inte riktigt där, säger tränaren Mattias Sjöholm till Sportbladet Play.

Nils Bergström blev en av Sirius målskyttar i 5–2-segern. Arkivbild.

Bandy2022-01-02 15:23

Motala har drabbats hård av covid-19 på sistone och tvingades skjuta fram årets två sista matcher, mot Frillesås respektive AIK.

På söndagen var laget tillbaka i spel i elitserien – men det blev ingen vidare återkomst. Redan efter 21 minuter hade gästande Sirius gått upp i en 3–0-ledning.

Motala fick visst hopp när Elias Gillgren reducerade i inledningen av andra halvlek, men hemmalaget kom aldrig närmare än två mål.

Saknade tempot

Segersiffrorna för Sirius skrevs slutligen till 5–2.

– Det blir lätt så här, vi har inte spelat på en vecka, haft många som legat sjuka, vi har inte kunnat träna. Vi behöver komma in i tempot, säger Mattias Sjöholm till Sportbladet Play.

Det blev en svängig tillställning när bottenlaget Frillesås spelade 4–4 hemma mot tabellfyran Broberg/Söderhamn. Frillesås gick upp till en 2–0-ledning efter drygt en kvart, men tappade till 2–4 redan före halvtid.

Hemmalaget reste sig sedan i andra halvlek och fixade ett oavgjort resultat.

Hammarby tappade

Sandviken tog en planenlig seger hemma mot Rättvik med 8–6. Saik ledde med hela 8–2, men tappade betänkligt sista halvtimmen. Hemmalaget lyckades ändå hålla undan och säkrade därmed sin första vinst på sex matcher.

På Zinkensdamm i Stockholm hade Hammarby ledningen med både 3–1 och 6–4 mot Vetlanda, men det slutade med en 6–7-förlust i den viktiga streckmatchen.

Det var välbehövliga poäng för gästerna som kom till matchen med tre raka förluster i ryggen.

Tabellsexan Västerås bortavann med 7–4 mot Bollnäs efter en rivstart. Bortalaget klev upp till 4–1 efter 20 minuter och släppte inte greppet om matchen.