Formbesked av Målilla – värvning på ingång

En rutinerad lirare som tillför mycket i defensiven. Så beskrivs Martin Lindqvist som är aktuell att förstärka Målilla Bandy kort inpå seriestarten. "Han imponerade stort på mig", sa spelande tränaren Daniel Skoog efter lagets seger mot Helenelund i helgen.

Daniel Skoog är spelande tränare för Målilla bandy.

Daniel Skoog är spelande tränare för Målilla bandy.

Foto: Roelof Stroetinga

Bandy2023-10-30 18:45

Seriepremiären närmar sig med stormsteg för Målilla Bandy. Laget är tillbaka i divison 1 den här säsongen och har byggt vidare på sin hemvävda satsning till mångt och mycket. Nu öppnar klubben upp för en sen förstärkning av rang.

I helgen provspelade nämligen Martin Lindqvist med laget. 

– Han kommer från Vetlanda från början och bor där nu. Han har spelat i Allsvenskan med såväl Vetlanda, Nässjö och Åby/Tjureda, säger Daniel Skog som var imponerad av vad det potentiella nyförvärvet visade i helgens träningsmatch mot Helenelund.

– Han spelar på kanten offensivt och tillför en helt ny dimension i spelet för oss. Jag hoppas att det kan lösa sig med en övergång och att det blir klart senare i veckan.

Målilla fick många bra svar i träningsmatchen mot Helenelund. Ett lag som har ambitioner att tillhöra toppen av ettan i år.

– Vi ledde med 3–0 i halvtid och även om det ebbade ut lite i andra är jag helnöjd med insatsen. Vi sätter det defensiva spelet väldigt bra och nu fick vi också till anfallen bättre med fler spelare involverade.

Till helgen spelar laget genrep mot Waggeryd. Sedan drar serien igång med derby mot Tjust borta den 11:e november. Även den andra matchen spelas borta mot Åtvidaberg.

– Nu hoppas vi bara på minusgrader i Målilla så isen kan börja spolas. Vi får träna mestadels på hockeyrinkar på försäsongen. Det är långt ifrån optimalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!