Mästarens nykomlingskross – åtta mål av Edlund

Regerande mästarlaget Villa-Lidköping gav nykomlingen Örebro ett tufft välkomnande tillbaka i bandyns elitserie. ÖSK:s första match i högstaserien på tolv år slutade med en 2–15-förlust sedan Villas Christoffer Edlund gjort åtta mål.

Mästarlaget Villa Lidköpings Christoffer Edlund var rejält målsugen i elitseriepremiären borta mot nykomlingen Örebro och målvakten Joakim Bergqvist.

Bandy2021-10-29 21:08

Örebro SK åkte ur elitserien i bandy säsongen 2008–2009 men är i år tillbaka i högstaserien efter en förstaplats i allsvenskan förra säsongen.

I återkomsten, fredagens elitseriepremiär, gästades ÖSK av regerande svenska mästarlaget Villa-Lidköping och matchen blev nog så ojämn som många hade trott.

Bortalaget, som i våras besegrade AIK med 5–4 efter förlängning i en högdramatisk SM-final i Uppsala, satte tre mål på drygt 13 minuter i första halvlek och gick snabbt upp till 3–0. Lagkaptenen Martin Karlsson, som avgjorde senaste SM-finalen, satte sedan 4–0 efter knappt 27 minuters spel.

Hemmalagets Anton Engström reducerade därefter till 1–4 och gjorde därmed Örebros första mål i återkomsten. Därefter handlade i princip allt om Villa, och inte minst anfallsstjärnan och åttamålsskytten Christoffer Edlund.

Förutom att sätta 1–0- och 2–0-målen satte 34-åringen även målen fram 5–1, 8–1, 10–2, 12–2, 13–2 och 15–2.

Elitseriens andra nykomling, IFK Rättvik, hade också en tung premiärkväll hemma mot en SM-finalist. AIK vann med 7–0 efter bland annat tre mål av Isac Karlsson i matchen som var Rättviks första i högstaserien på 70 år efter en andraplats i bandyallsvenskan förra säsongen.