Målillas framgång värmde Bosses bandyhjärta

Många bitar föll på plats. Målilla Bandy fick ihop ett lag med stark lokal prägel som lyckades bärga seriesegern i division 2 i fredags. "Nyckeln till framgången har varit spelarnas engegemang. Det är deras förtjänst att det gick vägen", säger Målillaprofilen Bosse Karlsson.

Målilla Bandys serieseger värmde lite extra för Bosse Karlsson.

Målilla Bandys serieseger värmde lite extra för Bosse Karlsson.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2023-02-12 16:51

På 1980- och 90-talet gjorde sig Bosse Karlsson känd som Sveriges främste fotbollsdomare. Sedermera blev det flera år som bas för den svenska domarkåren. Genom åren har han behållit intresset för idrotten i Målilla. Inte minst för bandylaget. Därför var det givet att han var på plats på Venhagsvallen i fredags och fick se sitt rödvita lag bärga seriesegern.

– Det värmde lite extra i bandyhjärtat att det gick vägen. Det är faktiskt inte så lätt för en utövare av en lagidrott att lyckas och få uppleva en serieseger, säger Bosse Karlsson som varit en del av sportgruppen i Målilla GoIF i år.

Var det här en medveten satsning som gick hem?

– Inte om man syftar på att den består av kronor och ören. Framgången och förutsättningarna för att laget skulle lyckas bygger helt och hållet på spelarnas engagemang. 

Första pusselbiten lades i och med att Daniel Skoog återvände till klubben och tackade ja till att bli spelande tränare. Sedan förstärktes truppen undan för undan. Alexander Nelson flyttade hem till Mörlunda och Alfred Karlsson blev tillgänglig efter att ha flyttat från Luleå till Växjö. Sedan fylldes truppen på med starka spelare som Oskar Nilsson, Eric Sundberg och Eric Karlström.

– Det är häftigt att alla spelare utom två i truppen är Målillakillar från början. De har spelat tillsammans som unga och återförenades nu i moderklubben och lyckades lyfta bandyn igen. Det har jag känt är nåt som folk i samhället uppskattar.

Efter fyra år i division 2 är alltså Målilla klart för spel i ettan kommande säsong. Det innebär nya utmaningar.

– Som laget ser ut nu kan jag tänka mig att vi skulle matcha många av motståndarna från mittenlagen och neråt. Sedan gäller det för klubben och spelarna att diskutera framöver hur man vill ha det till nästa säsong. 

Hur upplägget på division ett-serierna kommer se ut är också en faktor som kommer påverka.

– I år har upplägget i division ett varit tre serier med tolv lag i varje. Där skulle vi ha Tjust och Skirö som lokalkonkurrenter, men även få möta lag från Karlstad och Köping. Jag vet att förbundet överväger en lösning med att skapa en serie som skulle heta Bandyettan. Det bästa hade varit om vi fick spela i en serie med lag från Småland och Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!