Målilla segrade mot Jönköping på bortaplan

Målilla vann söndagens match borta mot Jönköping i division 1 östra herr i bandy.

Jönköping Bandy IF förlorade mot Målilla Bandy

Bandy2024-02-18 15:16

I halvtid ledde laget med 5-4, en ledning som utökades i andra halvlek. Slutresultatet blev 8-5.

- Vi gör inte vår bästa match, men vi vinner rättvist. Vi har inte samma täta försvarsspel som vi hade i början av säsongen, släpper in lite för billiga mål. Vi lyckas ändå vinna matchen vilket var skönt, efter att vi har förlorat några matcher innan denna. Nu är det 1 match kvar av säsongen och vi kommer att som sämst att sluta 4 i serien, kommenterade Målillas tränare Ove Nilsson efter matchen.

Jönköping tog en tidig ledning. Elis Axén gjorde målet framspelad av Kevin Blomqvist, redan i åttonde minuten.

Målilla kvitterade till 1-1 i 16:e minuten, genom Linus Karlsson.

Jönköping tog ledningen på nytt i 23:e minuten, när Victor Göransson hittade rätt framspelad av Josef Sollenby.

Målilla kvitterade till 2-2 direkt därefter genom Erik Karlsson på pass av Daniel Skog.

Direkt därefter spelade Oskar Nilsson fram Martin Lindqvist som såg till att Målilla tog ledningen.

Jönköping kvitterade till 3-3 i 37:e minuten, när Malte Ekenstierna fick träff på pass av Erik Norresjö.

Målilla tog ledningen på nytt i 39:e minuten, när Erik Karlsson återigen slog till framspelad av Martin Lindqvist.

Bara fyra minuter senare var det Ludvig Ivarsson som såg till att Målilla ökade ledningen till 3-5.

Jönköping reducerade till 4-5 en minut senare ännu en gång genom Victor Göransson framspelad av Filip Wiman.

Målilla tog kommandot i andra halvleken. Laget inledde målskyttet i 54:e minuten genom Alexander Nelson, och gick upp till 4-7 innan Jönköping svarade.

Segern skrevs till slut till 5-8 för Målilla.

Erik Karlsson gjorde fyra mål för Målilla och Daniel Skog hade tre assists.

Med en omgång kvar är Jönköping sist i serien, och Målilla är på fjärde plats.

Motståndare i sista omgången för Målilla är Åby/Tjureda U. Lagen möts söndag 25 februari 17.00 på Venhagsvallen.