Mål av Linus Karlsson och Erik Karlsson - men förlust för Målilla

Målilla blev besegrade av Åtvidaberg på hemmaplan i division 1 östra herr i bandy, där matchen på lördagen slutade 3-8 (1-2).

Målilla Bandy förlorade mot Åtvidabergs BK

Bandy2024-02-03 15:56

- Första halvlek spelar vi helt okej, i andra kommer vi inte alls upp på nivå för att lyckas störa dem. Man kan säga att där blåste nog kvalchansen bort, kommenterade Målillas tränare Ove Nilsson efter matchen.

Åtvidaberg startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Simon Skogh och Oliver Wretman innan Målilla svarade och gjorde 2-1 genom Linus Karlsson. Åtvidaberg startade andra halvleken bäst. Laget gick upp till en 1-6-ledning. Men Målilla svarade och gjorde 2-6.

Därefter var det dock Åtvidaberg som avgjorde. Laget gjorde först 2-7 och sen kom också 2-8 med åtta minuter kvar att spela genom Axel Hansson på pass av Erik Skogh. Målilla hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 3-8.

Albin Wretman gjorde två mål för Åtvidaberg och ett assist och Erik Skogh hade tre assists.

Målilla har tre vinster och två förluster och 24-25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åtvidaberg har fem vinster och 40-12 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Målilla på andra plats i tabellen, medan Åtvidaberg är på tredje plats. Åtvidaberg var nia i tabellen för 28 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Målilla tar sig an Skirö i nästa match borta söndag 11 februari 17.00.