Lüning: ”Det är sig likt”

Isen på Venhagsvallen är bortsmält sedan länge. Målilla Bandy har ändå varit aktiva och tillsatt en ny tränare, gjort kontraktsförlängningar samt värvat nytt.

Målilla Bandy fortsätter satsa på egna produkter och efter semestern börjar laget med försäsongsträningen.

Målilla Bandy fortsätter satsa på egna produkter och efter semestern börjar laget med försäsongsträningen.

Foto: Roelof Stroetinga

BANDY2018-06-30 12:00

Efter två år i föreningen tackade Johnny Quiros för sig i Målilla Bandy efter säsongslutet i april. Huvudtränarposten stod tom, men föreningen hade ett bekant namn som tilltänkt ersättare högst upp på önskelistan: Jesper Lüning. Målillas önskan slog in och nu är det Lüning som styr rodret – för tredje gången.

– Det är en grupp jag jobbat med innan så det känns bra. Visserligen har spelartruppen förändrats lite men det är sig likt i föreningen, säger Jesper Lüning.

Sen Lüning tillsattes har laget haft en upptaktsträff och planen är att sätta igång försäsongsträningen efter semestern.

– Det är många som spelar fotboll. Men förhoppningsvis kommer de kunna vara med någon träning i veckan, säger Lüning.

Klart är att de egna produkterna Eric Sundberg, Marcus Skoog, Eric Ottosson, Knut Gunnarsson, Erik Karlsson, Daniel Skoog och Oskar Nilsson bestämt sig för en fortsättning i klubben. Positiva besked enligt Jesper och de är även i arbete med att förlänga med fler.

– Jätteskönt att få ha kvar dessa Målillafostrade. De utgör en stomme i laget och sen har de ingen vidare ålder även att de varit med några år nu.

Målvakten Joel Johansson från BK Bore och den tidigare ryska landslagsmannen Anatoly Suzdalev från Nässjö IF är Målillas nyförvärv så här långt. Men de är öppna att förstärka ytterligare innan säsongpremiären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!