Straffmiss och ramträffar fällde Målilla

Baklängesmål i fel läge och oförmågan att ta tillvara på chanserna. Det fällde Målilla i hemmamötet med Fredriksberg på lördagen. Matchen slutade 4–1 i gästernas favör.

Daniel Skoog avlossar ett skott efter hörna när Målilla föll mot Fredriksberg hemma med 4-1 på lördagen.

Bandy2022-01-29 16:41

Målilla står kvar på två poäng efter sju omgångar i bandytvåan. Kampen mot Fredriksberg på Venhagsvallen var jämn spelmässigt, men det gästande laget var lite hetare i duellerna och förmågan att göra mål.

Målilla skyttekung Eric Karlsson kvitterade visserligen till 1–1 efter hörna i mitten av första halvlek. Det gör att han stått för nio av lagets 25 fullträffar totalt den här säsongen.

– Sedan fick vi 2–1 emot oss innan halvtid och även 3–1 ganska billigt i upptakten av andra halvlek. Det kändes tungt i det läget, sa Målillas lagledare Jan Emanuelsson.

Han fick ändå se sitt lag försöka komma ikapp i andra halvlek, men något mer mål lyckades laget inte göra. Istället kom 4–1 av Isac Mirlund som för övrigt gjorde samtliga mål för Fredriksberg.

– Vi hade ett par ramträffar och missade en straff i andra halvlek. Dessutom tilltog vinden så det bildades vattenpölar på isen som var väldigt svårspelad på slutet, sa Jan Emanuelsson som inte ville ge plus till någon särskild spelare.

Målilal kunde ändå glädjas åt att ha Daniel Skoog tillbaka i laget. Han spelar i Oskarshamn till vardags och var nu inlånad för första gången för säsongen.

– Han började som libero och fick gå upp i banan när vi tryckte på i andra. Det var kul att ha honom i laget igen.

För Målilla väntar nu dubbla matcher kommande helg. På lördag är det Skirö hemma som gäller och på söndag möter man Tranås borta.