Het derbyfajt väntar serieledarna Målilla

Tuff utmaning igen, denna gång derby mot Tjust. Serieledande Målilla Bandy hoppas kunna förlänga segersviten. "Det kommer inte skilja många bollar när domaren blåser av", säger Målilla Bandys Daniel Skoog.

Målilla Bandy hoppas kunna förlänga segersviten mot Tjust.

Målilla Bandy hoppas kunna förlänga segersviten mot Tjust.

Foto: Jens Lidesjö

Bandy2024-01-25 19:30

På fredagskvällen gästar Tjust Venhagsvallen i vad som blir säsongens andra derby lagen emellan. Första mötet var i premiären, Målilla vann med 3–2 på bortais. 

– Det var en tajt match med mycket dueller, så som det ska vara i ett derby, säger Målillas spelande tränaren Daniel Skoog.

Då, i mitten av november, bar Tjust det stora favoritskapet. Nu är det ombytta roller. Serieledarna Målilla har marscherat fram i division ett som nykomling och har nu fem raka segrar. 

– Mycket har hänt sen dess, men det kommer bli en skittuff match igen. Det kommer nog inte skilja så många bollar när domaren blåser av matchen.

Detta är en av flera tuffa matcher som återstår för Målilla, där motståndet i princip enbart består av topplag. 

– Det är jättekul att det är matcher som gäller något, det gör att man kan tända till lite extra. Vi har jättemycket att spela för och Tjust också, som nog vill hänga med i toppen. Det är inspirerande.

En bra mix av spelare i laget är en av ingredienserna till ett lyckat segerrecept såhär långt in på säsongen för Målilla. 

– Vi har fått ihop det på ett bra sätt. Vi har olika roller i laget, men alla tar jobbet. 

Daniel Skoog kommer bara att ha ett träningspass i benen inför mötet med Tjust. Sjukdom höll honom borta i senaste matchen mot Köping, men nu är han "fit for fight". I övrigt ska Målilla ha så gott som full trupp tillgänglig.

– Jag har inte fått något annat till mig så det känns bra inför matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!