Hattrick av Edlund i Sandvikens rivstart

Sandviken gick på knock i elitseriepremiären borta mot AIK. 4–0 efter dryga halvtimmen blev till slut 6–3 och Hannes Edlund svarade för hattrick.

Sandvikens Hannes Edlund (9) jublar tillsammans med lagkamraterna efter ett av målen i segermatchen borta mot AIK.

Bandy2022-10-28 21:45

Sandviken tryckte gasen i botten i premiären borta mot AIK i Gubbängens bandyhall.

Hannes Edlund gav Sandviken ledningen i den 20:e minuten och bara 14 minuter senare ledde gästerna med 4–0.

Edlund svarade också för 3–0-målet.

AIK hämtade sig och kom tillbaka, reducerade tre gånger, men närmare än 3–5 kom inte den ekonomiskt krisdrabbade Stockholmsklubben. AIK har inte fått elitlicens beviljad för nästa säsong då klubben har 2,8 miljoner kronor i skatteskulder.

I stället kunde Edlund avgöra definitivt då han fullbordade sitt hattrick i den 83:e minuten med att göra 6–3.

AIK tvingades på grund av sin dåliga ekonomi nyligen bryta med stjärnan Erik Pettersson som i stället skrev på för Bollnäs.

Pettersson gjorde ett av målen när Bollnäs besegrade Vetlanda på bortaplan med 4–1.

Villa Lidköping noterade samma segersiffror hemma mot IFK Motala. Målfarlige Christoffer Edlund stod för två mål inför 2 774 åskådare.

I övrigt handlade elitseriepremiären om överlägsna hemmasegrar – IFK Vänersborg vann över Sirius med 8–3, Broberg/Söderhamn krossade Hammarby med 8–1 och Västerås SK mosade Frillesås, 12–2.

VSK:s Daniel Johansson hade roligast av alla i premiären och sköt hela fem mål.

Regerande mästarlaget Edsbyn spelar sin premiärmatch på lördagen då nykomlingen Gripen Trollhättan väntar på bortaplan.