Halvtidsledning blev bara en poäng för Målilla

I halvtid hade Målilla skaffat sig en ledning med 3-1 i mötet hemma mot Motala U i division 1 östra herr.

Målilla Bandy spelade lika mot IFK Motala U

Bandy2023-12-15 21:02

Men i andra halvlek vaknade bortalaget. Till slut blev det oavgjort i fredagens match, 3-3.

- Vi gör inte vår bästa match, vi hade chansen att sätta 4 i andra halvlek men tar inte den. Det var ändå ett steg bättre än förra helgen. Oavgjort får ses som ganska rättvist, kommenterade Målillas tränare Ove Nilsson efter matchen.

Målilla tog en tidig ledning. Leo Stolt gjorde målet på pass av Knut Gunnarsson, redan i sjätte minuten.

Motala U kvitterade till 1-1 i 20:e minuten, när Alex Höög slog till framspelad av Victor Andersson.

Målilla tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Alexander Nelson framspelad av Daniel Skog.

Målilla gjorde också 3-1 i 39:e minuten, när Martin Lindqvist hittade rätt.

Direkt efter pausen slog Rufus Samuelsson till på pass av Filip Påhlson och reducerade åt Motala U.

Kvitteringen kom i slutminuterna, i 89:e minuten, när Alex Höög på nytt slog till och gjorde mål för Motala U. 3-3-målet blev matchens sista.

Målilla har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 20-16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Motala U har två vinster, en oavgjord och två förluster och 16-16 i målskillnad. Det här var Målillas andra oavgjorda match den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Motala U nu ligger på femte plats. Målilla är på fjärde plats.

Målilla tar sig an Åby/Tjureda U i nästa match borta tisdag 26 december 17.30.