Guldjubel på Venhagsvallen efter pangstart

Tre mål på tre minuter. Sedan kunde Målilla Bandy i det närmaste defilera hem vinsten hemma mot Fredriksberg med 8-3. Det betydde serieseger och guldfirande på Venhagsvallen på fredagskvällen.

Guldjubel för Målilla.

Guldjubel för Målilla.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2023-02-10 21:31

Frågan var om Målilla skulle ta det två poängen som krävdes för serieseger hemma mot Fredriksberg.

Svaret kom per omgående. 4.41 in på matchen stod det redan 3–0 på resultattavlan. Erik Karlsson hade prickat in samtliga mål och det inom loppet av två och en halv minut.

Efter den starten var det aldrig något riktigt snack om vart segern skulle gå. Gästerna reducerade visserligen till 3–1, men Målilla replikerade blixtsnabbt med 4–1 av Leo Stolt.

Erik Karlsson hann sedan göra 5–1 på straff innan halvtid. 

I andra drog Målilla ifrån ytterligare. Erik Karlsson gjorde 6-1 och Daniel Skoog hittade rätt på hörna två gånger om fram till 8-1. Till slut blev det 8-3 efter två sena reduceringar. 

undefined
Erik Karlsson stod för fem av målen.

Det stora guldjublet bröt ut på slutsignal. Målilla GoIF fick fira aty klubben äntligen går upp i division ett igen efter flera år på bandyns bakgård.

– Oj vad härligt att det gick vägen. Jag var med när vi åkte ut för fem-sex år sedan så det känns extra skönt att spela upp laget i division ett igen, sa Målillas spelande tränare Daniel Skoog. 
Han var ganska segersäker inför matchen och tippade 8-2 när sporten gjorde en artikel inför matchen. 
– Det var ju inte så långt ifrån. Vi släppte ett skitmål fem minuter kvar. Men kan vi ju leva med nu. 
 Varför har det gått så bra i år? 
– Vi har ett riktigt bra lag med många vassa spelare. Sedan är det en härlig grupp med helt rätt inställning. Ikväll var det enda vi sa innan matchen att vi går ut och kör stenhårt från start. Då stod det 3-0 efter fem minuter så taktiken funkade ganska bra. 
Erik Karlsson låg bakom fem av målen och kunde ha gjort fler. 
– Jag vilade en hel del i andra halvlek när det kändes klart. Vi lät några av de yngre killarna få chansen att spela med. Det var väldigt roligt att det gick vägen och att vi tog hem serien, sa Erik Karlsson.

Är klubben redo för division ett? 
– Styrelsen har en hel del jobb framför sig. Truppen behöver förstärkas och det blir avsevärt längre resor i ettan, säger Daniel Skoog. 
Hur ska ni fira?

– Det ska visst stå smörgåstårta på menyn. Ove Nilsson tog en timeout med fem minuter kvar och berättade det för oss så vi skulle kämpa hela vägen. Sedan kanske det blir något gott att dricka också. Det kan bli läge för sovmorgon på lördagen.

Målilla Bandy fick fira avancemang till division ett.
Målilla Bandy fick fira avancemang till division ett.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!