Perfekta starten för Målilla: "Är inga tillfälligheter"

Målilla Bandy har fått en flygande start på sin återkomst till division 1. Under lördagen kom andra raka segern för rödvitt som inlett med full pott. "Trodde jag inte innan säsongen", säger spelande tränare Daniel Skoog efter 7–3 mot Åtvidabergs BK.

Målilla Bandy har fått en strålande start på säsongen.

Målilla Bandy har fått en strålande start på säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2023-11-18 18:39

Och nog var tränaren märkbart belåten efter bortasegern.

– Det är jäkligt skönt, en fantastisk känsla nu precis efter... Innan säsongen hade jag nog inte trott att vi skulle få en sån här inledning borta mot två lag (Tjust och Åtvidaberg) som sagt att de vill vara i toppen. Helt plötsligt är det vi som vunnit med ett riktigt starkt kollektiv, säger Skoog.

Det kunde slutat annorlunda. Den första halvleken var inget att skriva hem om för Målilla.

– Jag och min kollega (Philip Svensk) är ganska besvikna efter första. Där fanns inte offerviljan. Vi vann knappt en närkamp och inga andrabollar, då var det mycket som saknades. De styrde och ställde men som tur var fick vi in en reducering via hörna kort innan paus.

I den andra halvleken klev Målilla ut som ett nytt lag och vände och vann med 5–3.

Vad sa ni i halvtid till varandra?

– Att bli mer aggressiva i allt vi gjorde. Snön la sig på isen, så det var inte mycket bandy utan det gällde att kriga och det gjorde vi för varandra. Vi kommer ut som ett nytt lag i andra och det ställde dem nog lite. Vi var överallt och visade att vi brinner för det. Målen vi gör är inga tillfälligheter.

Skoog utdelar beröm till samtliga spelare för andra halvleken. Men någon som stack ut lite extra var Leo Skoglund som gjorde det riktigt bra från sin libero-position.

Målskyttar, Målilla: Erik Karlsson, Martin Lindqvist, Isac Mirlund, Oskar Nilsson, Olle Öberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!