Beskedet: Så blir det med bandysäsongen

På fredagsförmiddagen gav Svenska Bandyförbundet beskedet att det inte blir något spel för division 1-serierna. "Vi förstår läget", säger Tjust Bandys Claes Jungewall.

Det blir ingen säsong för Tjust Bandy år 20/21.

Det blir ingen säsong för Tjust Bandy år 20/21.

Foto: Ilkka Ranta

Bandy2021-02-05 17:00

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har tagit beslut angående de serier som inte klassas som yrkesmässig idrott, och där ingår Tjust Bandys division 1 södra.

"Det kommer inte genomföras några kval mellan distriktsnivån och regionnivån, och inte heller inom regionnivån. Till följd av detta kvalificerar sig inga nya lag från Allsvenskan Damer till Elitserien Damer och Division 1 Herrar till Bandyallsvenskan. Det kommer heller inte att genomföras några slutspel för P19, F17 eller P17", skriver man på förbundets hemsida.

Det skrivs även att dessa nämnda serier inte kommer att återupptas under innevarande säsong.

– Givetvis jättetråkigt, men vi förstår läget under rådande omständigheter. Men det är verkligen trist eftersom vi gjorde en rejäl satsning inför den här säsongen där vi bland annat tog hem Vitaliy Klyushanov från Elitserien med mera. Nu fick de tyvärr inte spela tillsammans bröderna (Stanislav Klyushanov spelar i laget sen tidigare), säger Tjust Bandys föreningsutvecklare Claes Jungewall.

Tjust Bandy kommer att ha ett styrelsemöte nästa vecka där de ska komma fram till hur de ska göra med nästa säsong och om de ska lägga ner träningarna nu direkt eller om de som vill ska kunna hålla igång på is.

– Det är bara att gilla läget och blicka framåt. De flesta verkar sugna på att fortsätta satsningen och spela nästa vinter. Vi får kolla av läget och se hur det blir helt enkelt, menar Claes Jungewall.

Det blir ingen säsong för Tjust Bandy år 20/21.
Det blir ingen säsong för Tjust Bandy år 20/21.
Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!