Bandyklubben AIK krävs på miljonbelopp

Kontraktet med storstjärnan Erik Petterssons revs. Nu kommer uppgifter om att AIK Bandy krävs på miljonbelopp av Kronofogden. –Vi byggde skuldberg i stället för att ta in kapital, säger klubbchefen Johan Segui till Radiosporten.

AIK Bandy krävs på över 2,8 miljoner av Kronofogden. Arkivbild.

AIK Bandy krävs på över 2,8 miljoner av Kronofogden. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Bandy2022-10-12 13:50

Skulden till Skatteverket är drygt 2,2 miljoner kronor och tillsammans med övriga skulder – som ligger för indrivning hos Kronofogden – handlar det om drygt 2,8 miljoner.

Klubbchefen Johan Segui om "kostnadskostymen":

– XXXL, gigantisk stor, säger han till Radiosporten.

På frågan varför situationen har uppstått, svarar han:

– Det var väl en ambitionsnivå och en vilja. Vi byggde skuldberg i stället för att ta in kapital.

I elitserieklubben ska det tidigare funnits hot om spelarstrejk på grund av sena eller uteblivna löner, samt att AIK under flera månader inte kunnat betala hyran för matcharenan.

Tidigare i veckan valde klubben att riva kontraktet med storstjärnan Erik Pettersson – trots att han så sent som för fyra månader fått sitt då fortfarande gällande avtal förlängt.

Pettersson:

– Jag tänker inte gå in på detaljer kring varför. Jag och föreningen är överens om att hålla det där. Sedan är det så klart tråkigt att det blir så, men allt har sitt slut, säger han till Radiosporten, och är inte intresserad av att svara på frågan om han har fått sin lön av AIK.

– Ingen kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!