Målilla Bandy ser fram emot en efterlängtad premiär

Bandypremiär, på onsdag. Och rasande het match direkt: Tjust vs Målilla. Alltså den match som skulle ha spelats i helgen. Nåväl, nu blir den av och i Målilla seriedebuterar färske nyförvärvet Martin Lindqvist. "Det här ska bli jäkligt kul", säger han.

Seriepremiär. På onsdag är det dags för säsongens första seriematch för Målilla, som möter Tjust borta i ett derby.

Seriepremiär. På onsdag är det dags för säsongens första seriematch för Målilla, som möter Tjust borta i ett derby.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2023-11-13 17:47

Efter bekymmer med isen på Tjustvallen fick premiären mellan Tjust Bandy och Målilla skjutas upp. Nu verkar det i alla fall bli dags för derby. Målilla åker på onsdag till Gamleby för säsongens första match i division 1-återkomsten.

Någon som alltså gör sin första match i seriesammanhang för rödvitt är nyförvärvet Martin Lindqvist. Med erfarenhet från spel i Allsvenskan i klubbar som Vetlanda, Nässjö och Åby/Tjureda är det inte förvånande att han gjort starkt avtryck direkt i sin nya klubb. Lindqvist ser positivt på sin första tid i klubben:

– Det känns som en bra förening med riktigt schyssta grabbar i laget. Det är ett bra gäng med god stämning.

Med tanke på hans meriter från spel högre upp hade den tekniska wingspelaren såklart erbjudande från andra klubbar.

Vad var det som gjorde att valet föll på Målilla? 

– Jag hade bra kontakt med Philip Svensk (tränare i Målilla), som jag spelat med under juniortiden i Vetlanda. Han hörde av sig och frågade om jag var sugen och det kändes som en rolig lösning.

– Det känns som en bra klubb att spela i och vad jag förstår är det en hel del publik på matcherna också, säger 27–årige Lindqvist.

Känner du ett extra ansvar med tanke på dina meriter? 

– Till viss del. Målsättningen är att driva på lite mer under matcherna, speciellt offensivt. Sen har man ju lite rutin som man också kan bidra med.

Hur går tankarna inför premiären?

– Att det kan bli en tuff bortamatch, men vi ska nog absolut kunna störa. Jag har inte stenkoll på Tjust men vad jag förstår ska de kunna vara med i toppen. Det ska bli jäkligt kul.

Lagets spelande tränare Daniel Skoog är nöjd med vad hans spelare presterat under försäsongen. Han berättar att Målilla Bandys supportrar kan förvänta sig ett lag som visar mycket hjärta på planen.

– Det är väldigt många i laget som brinner för det här och då finns det lite extra att hämta av och det kommer synas. Alla offrar sig för laget och vi gör det här tillsammans, säger Skoog.

Även om det finns många att lyfta i laget sticker han inte under stol med att just Martin Lindqvist gjort det övertygande sedan han anslöt till Målilla.

– Martin kommer in direkt och visar att han är en jättebra kille. Han passar redan väl in med laget, och framförallt är han en duktig bandyspelare som höjer oss andra och tillför en ny dimension i spelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!