AIK kryssade i Bollnäs – Saik ny tabelletta

Efter succéstarten på säsongen har AIK tappat sin första poäng i bandyns elitserie. Bollnäs ordnade sent 2–2 i en regnig match på Sävstaås.

AIK, med Johan Esplund i laget, spelade 2–2 borta mot Bollnäs. Arkivbild.

Bandy2020-11-25 21:15

AIK har spetsat truppen rejält med en storsatsning inför den här säsongen, men kom till spel utan både Daniel Andersson och Erik Pettersson i bortamötet med Bollnäs. Trots stjärnduons frånvaro, av okänd anledning, var AIK nära att få lämna Hälsingland med en seger.

Efter att Christian Mickelsson gett Bollnäs ledningen kvitterade AIK genom William Arvidsson strax före paus, innan Alan Dzjusojev satte 2–1 för gästerna i 73:e minuten. Men Bollnäs fick sista ordet när Samuli Helavuori gjorde 2–2 i 87:e minuten, i en match som enligt Bandypuls stördes av såväl snöblandat regn som störtskurar under andra halvlek.

AIK hade inlett säsongen med två storsegrar – 11–3 mot Hammarby och 14–3 mot Frillesås – men tappar nu serieledningen till Sandviken. Ett tidigt 0–2-underläge stoppade inte Saik som tog lagets tredje raka seger, 11–6 hemma mot Vetlanda. Sandvikens Hannes Edlund och Vetlandas Joakim Andersson blev båda tremålsskyttar.

Onsdagens övriga resultat i elitserien: Motala-Tellus 10–2 och Sirius-Vänersborg 2–4.