Kaptenen om traditionsrika matchen: "Alltid speciellt"

Målilla Bandy har överträffat förväntningarna. Vi tog ett snack med den pålitilige lagkaptenen Marcus Skoog om säsongsstarten, den speciella annandagsmatchen och bytet till det storsatsande laget. "Jag hoppas vi kan vara ett topplag", säger Skoog.

Marcus Skoogs Målilla Bandy har inlett säsongen starkt.

Marcus Skoogs Målilla Bandy har inlett säsongen starkt.

Foto: Torbjörn Allvin

Bandy 2023-12-22 06:30

Målilla Bandy har fått en pangstart som nykomling i division ett. Laget befinner sig i mittens rike med god marginal ned till botten och hänger på i toppen. 

Lagkapten Marcus Skoog är som alltid en pålitlig kugge för rödvitt och är nöjd med säsongsinledningen. 

– Vi har fått in några duktiga spelare och hållit ihop det bra. Vi vinner mycket på vår laganda och att vi lägger ned jobbet varje match. Vi är nästan ett renodlat Målilla-lag och det hjälper ju till, säger Skoog. 

Hade du själv förväntat dig att det skulle gå så här bra? 

– Nej, jämför man med förra året hade jag inte riktigt trott att det skulle gå så bra.

Vad har varit segerreceptet?

– Alla brinner för det och krigar varje match. Vi ligger och täcker skott, tar jobbet... Det har vi tjatat om hela säsongen. Vi försöker alltid vara påkopplade, men sen kommer det alltid komma några plumpar. Så är det i sportens värld. 

Hur är det att vara kapten för ert gäng?

– En väldigt lätt uppgift. Alla känner varandra väl, då blir det enkelt. Det vi bygger upp i omklädningsrummet tar vi också med oss ut på isen.

Nästa motstånd i den väldigt tajta serien är Åby/Tjureda, som likt Målilla har åtta inspelade poäng. Något som samtliga lag på plats två till sex har i skrivande stund. Det som ger matchen en extra krydda är att den spelas på annandagen, en stark tradition inom bandyn. 

– Det är alltid speciellt och en extra morot för alla som gillar bandy. Det brukar oftast vara många som är hemma över jul som kollar på de matcherna. Så det är lite surt att vi spelar på bortaplan. Men oavsett vad är det ett snäpp upp. 

Utöver bandyn ägnar Marcus också en del av sin fritid åt fotboll. Nyligen lämnade han moderklubben Målilla för storsatsande IFK Tuna. 

– Det kan bli kul. Det såg bra ut för dem i somras och nu har ytterligare några toppspelare kommit in. Jag hoppas vi kan vara ett topplag som förra året, säger Skoog som tror på en rolig division fem-serie med en del spännande fajter. 

Bland annat väntar ett rivalmöte mellan IFK Tuna och ett annat storsatsande lag, Hjorted/Totebo.

– Jag tror verkligen det kan bli en rolig serie. Det är många intressanta matcher, och en hel del derbyn och det gör alltid matcherna extra heta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!