Alva Svensson sköt för Sverige

Bågskytten Alva Svensson från Rumskulla GoIF har tävlat flitigt senaste tiden. Bland annat har hon representerat Sverige i nordiska ungdomsmästerskapen.

Foto: Privat

Bågskytte2019-07-16 15:30

Alva Svensson skjuter i klassen Recurve Cadet, vilket innebär att skyttarna är mellan 13 och 15 år. Bågarna är av recurve-typ och utrustade med bland annat sikte och stabilisatorer.

Svensson fick förra helgen representera Sverige vid de nordiska ungdomsmästerskapen i Ålborg, Danmark.

Kvalet i den individuella tävlingen drabbades där av stora förseningar på grund av tuffa förhållanden med kyla, regn och kraftiga vindar. Efter 10 timmars svår, och stundtals närmast chansartad, skjutning lyckades Alva ta sig vidare till sextondelsfinal, där hon blev utslagen av tävlingens totalvinnare Emma Decker, Sverige.

Efter NUM väntade Junior-SM. Det inleddes med en 3D tävling i Mjölby på fredagen. I 3D skjuts två pilar på utplacerade mål i form av djur, med varierande och omärkta avstånd. Utmaningen är att läsa av avståndet samt att anpassa teknik och skytte efter terrängen. Alva slutade till slut på en 6:e placering.

I söndags avgjordes SM i tavelskytte i Motala. I tavla skjuts först 72 pilar för kvalificering, följt av finalskytte.

Alva sköt stundtals mycket höga poäng i kvalet och kvalificerade sig direkt till semifinal. Där fick hon möta Aicha Zerrouki från Karlsvik. Aicha vann den finalen och tog till slut en 3:e plats i tävlingen totalt. Alva slutade på en 7:e placering. Vinnaren Nikki Dennius sköt 651 poäng (9,04 i snitt), vilket är det högsta resultatet som noterats i klassen på flera år.

Alva Svensson, bågskytt i Rumskulla GoIF.
Alva Svensson, bågskytt i Rumskulla GoIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!