Ishockey, handboll, cross och fotboll. Här är dagens återblick

1988. Leif Niklasson, stadioncross.

Återblicken2018-12-14 07:15

Det hände för 10 år sedan:

* Vimmerby Hockey hade målkalas hemma mot Finspång. VH-krossen stannade till slut vid siffrorna 10–2.– En skön seger för fortsättningen, synd bara att det är juluppehåll nu när vi är i ett bra stim, sa forwarden Jim Nordh med ett leende.Redan efter två perioder stod det 8–1. Målen av Jim Nordh 2, Filip Jillehed 2, Philip Skännestig 2, Tim Dickinson, Petter Adolfsson, Anders Kostenius och Christian Widéen.

* Som vi skrev i gårdagens tidning så skulle Eksjötränaren Magnus Andersson cykla hem till Eksjö med luciadress och krona om laget vann derbyt mot Hultsfred i handbollstrean. Det behövde han inte. HHF vann nämligen med 19-16, men det satt hårt åt. Först i mitten av andra halvlek kom det matchavgörande rycket, mycket tack vare Simon Larssons säkra straffskytte.

Det hände för 20 år sedan:

* ”Vi är i division tre”. Så löd rubriken när Virserums SGF tog klivet upp i division tre i hockey. Det stod klart sedan laget besegrat HC Wettern med 3–1 på bortais.– Det är en härlig känsla, både för föreningen och hela samhället, säger lagledaren Christer Svensson.

Det hände för 30 år sedan:

* Vimmerbys regerande världsmästare i stadioncross, Leif Niklasson, siktar på att försvara sin titel. Finalen körs i belgiska Antwerpen. Niklasson leder med en poäng före Jeff Leisk från Australien inför avgörandet. Senaste deltävlingen, den näst sista, blev en besvikelse för VMS-föraren, då han blev elva – men då körde han med brutet lillfinger!

* VIF-juniorerna i hockey vann en tät match mot Kallinge/Ronneby med 3–2. Christian Lindersson blev segerskytt då han gjorde både 1-0, assisterad av Mikael Hultström och Thomas Rosén, samt 3-1, där Hultström och Jonas Hedqvist passade fram. Fredric Jaensson gjorde också ett mål.

Det hände för 40 år sedan:

* Hultsfred FK:s knattefotboll fortsätter. I åldersgruppen 1968-69 leder Arsenal tabellen före Everton och Leeds. Bästa målskyttar totalt hittills: 10 mål: Johan Sörensen, Leeds, 9 mål: Jonas Svensson, Liverpool, 8 mål: Tobias Beilivel, Everton och Stefan Landberg, Arsenal, 7 mål: Magnus Roos, Arsenal. I åldern 1970 och senare toppas tabellen av Milan, före Inter och Palermo. Främsta målskyttar: 13 mål: Thomas Rosén, Milan, 10 mål: Peter Karlsson, Juventus, Benny Johansson, Genua, 8 mål: Jerry Wallerstedt, Inter, Andreas Karlsson, Genua, 7 mål: Christer Andersson, Kristian Sörensen, Palermo och Robert Segerhjelm, Juventus.

Det hände för 50 år sedan:

* Hultsfreds AIK stod för en sensation i hockeytrean, när Värnamo besegrades med 5–3. En stark prestation, inte minst med tanke på att Åke Frosth tvingades utgå skadad i andra perioden. HAIK fick spela resterande match med bara tre backar. Bäst i laget var Jan Ekström, Bert Svensson, Staffan Samuelsson och Christer Johansson.