Återblicken: Han var bäst i Småland

Rally, ishockey, skidor, friidrott och fotboll. Här är dagens återblick.

1999. Otto Forsell var bäst i Småland.

1999. Otto Forsell var bäst i Småland.

Foto:

Återblicken2019-02-19 07:05

Det hände för 10 år sedan:

* Kartläsaren Emil Axelsson från Ydre MK fick en perfekt start på säsongen när Rally-VM startade i Norge. Tillsammans med föraren Patrik Sandell vann Axelsson den så kallade produktionsklassen, steget under "riktiga" VM-klassen.

– Helt fantastiskt. Det blir inte mycket bättre än så här. Vi har varit nära att vinna tidigare, men aldrig lyckats knyta ihop säcken. Det var dags nu, sa Ydre MK:s bidrag i världseliten.

* I den första playoffmatchen till division ett, mot Halmstad, föll Vimmerby Hockey med 5–1 på hemmais. Därmed var det rejäl uppförsbacke inför returen.

– Jag hade förväntat mig mer av Halmstad. Tyvärr var det inte mycket stake i oss idag. Vi gjorde en av våra sämre matcher för säsongen, sa VH-stjärnan Fredrik Jaensson.

Det var Erik Karlsson som gjorde Vimmerbys mål, inför 829 åskådare.

* Efter några månader i Kisa BK valde mittfältaren Christine Bergström att återvända till moderklubben Gullringens GoIF.

Det hände för 20 år sedan:

* "Otto ger inte upp i första taget." Så löd rubriken i mitten av februari 1999. I ett långt reportage berättade vi om 82-årige Otto Forsell från Mariannelund – som var Smålands bäste diskus- och släggkastare i sin åldersklass.

– Det handlar om att träna hårt, sa Otto som tävlade för Södra Vi IF.

– Jag höll uppe under ganska många år, men så blev jag lockad till friidrotten igen via några bekanta och då var det bara att sätta igång trots att jag fyllt 70.

* Ingen lokal nyhet – men ändå passande så här i VM-tider. För 20 år sedan gjorde jättetalangen Per Elofsson debut i Längd-VM. Han sa så här inför mästerskapet i Ramsau.

– Man får inte förstora upp det för mycket. Det är ju samma motståndare som i ett vanligt världscuplopp.

Det hände för 30 år sedan:

* Virserums hockeylag vann den första playoffmatchen mot Valdemarsvik med hela 7–1.

– Virserum är seriens bästa lag och det blir otroligt svårt att vända på det här. Då måste vi nog sätta varenda chans på söndag, sa Valdemarsviks lagledare Roger Östling lite uppgivet.

* Hultsfreds FK pustade ut. Förstemålvakten under många år, Claes-Göran "Hilding" Johansson, lämnade klartecken till ytterligare en säsong.

Det hände för 40 år sedan:

* 18-åriga Blekingetjejen Monika Jönsson "stal föreställningen" för sina manliga kartläsarkollegor då hon på ett suveränt sätt lotsade pappa Kaj till totalseger i rallytävlingen Emiltrofén, som arrangerades av Vimmerby MS.

– Så mycket beröm som vi fick från förarna för banan har jag inte varit med om tidigare. Det känns skönt efter allt jobb vi lagt ner, sa tävlingsledaren Kurt Ågren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om