Återblicken: Fick nog och hoppade av

Vi har grävt i tidningsarkivet för att se vad som hände för 10, 20, 30, 40 och 50 år sedan inom den lokala sporten.

Morgan Andersson valde att lämna sitt uppdrag som lagledare för Dackarna efter fem säsonger.

Morgan Andersson valde att lämna sitt uppdrag som lagledare för Dackarna efter fem säsonger.

Foto: Arkivbild

Sport2019-09-16 14:33

50 år sedan

* Reiner van den Brink från Målilla och Kicki Egebo från Vimmerby stod för fina prestationer i skol-DM i friidrott som avgjordes i Västervik. Brink och Egebo var tävlingens suveräner och vann i stort sett varje respektive gren de ställde upp i.

* Målvakten Roland Bergman värvades till Målillas bandylag från Järnforsen.  Bergman blev därmed Målillas enda nyförvärv inför säsongen 69/70. 

40 år sedan

* Vimmerbysonen Torbjörn Falk vann den nationella ol-tävlingen som arrangerades av Hultsfreds OK i trakterna kring Silverdalen. Falk vann herrarnas elitklass överlägset.
– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna i dag, sade en överraskad Torbjörn Falk efter segern.

30 år sedan

* Gullringens GoIF förlorade den viktiga fotbollsmatchen mot Västerviks FF och därmed försvann chanserna att vinna division tre för Gullringen.

* Hultsfreds FK ställdes mot Vimmerby IF i ett klassiskt derby där det till slut blev HFK som drog det längsta strået och vann med 1–0 efter mål av Roger Anemyr. HFK ledde då division fyra med tre matcher kvar att spela. 

* Slätmon säkrade seriesegern i division sex efter att ha besegrat Brokind med 4–3. Slätmon åkte året innan ned till sexan men behövde alltså bara en säsong på sig för att ta sig tillbaka.
– Lika snopet som det kändes för ett år sedan, lika skönt är det nu när seriesegern är klar, sade Slätmons lagledare Lars-Göran Bexell.

20 år sedan

* Egon Karlsson från Storebro kom tvåa i SM-serien i Mopperace. Det var andra gången som Egon tog silvret i SM.
– Jag tycker den här säsongen är klart bättre än den förra året, men det räckte inte riktigt till topp, sade Egon Karlsson efteråt.

* Pelarnes Lina Roth kom tia i JSM-finalen i skytte. Hennes resultat räckte till slut även för att kvalificera sig till en SM-final. 

* Svelux vann mot Filbyterna i speedway-allsvenskan och säkrade en plats till elitserien kommande säsong.
– Det här visar att det är vi som är bäst och att det är vi som är värda att gå upp i elitserien, sade Svelux lagledare Jörgen Kling efter matchen.

10 år sedan

* Morgan Andersson meddelade att han avgår som lagledare för Dackarna efter fem säsonger i Målilla.
– Jag har gjort fem säsonger, det får räcka, det behövs en ny röst, sade Morgan Andersson. 

* Kommunen gav klartecken att bygga en konstgräsplan på Ceosvallen i Vimmerby där Vimmerby IF skulle betala en årlig hyra på 370 000 kronor.

Reinier van den Brink imponerade i skol-DM.
Reinier van den Brink imponerade i skol-DM.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!