Arvid Borell klar för Malmslätts AIK

Rimforsas skyttekung Arvid Borell har ryktats till flera klubbar under hösten. Nu har han skrivit på för Malmslätts AIK, nykomlingen i division tre. "Det ska bli kul och intressant", säger anfallaren.

Rimforsaanfallaren Arvid Borell lämnar klubben för spel med Malmslätts AIK i division tre.

Rimforsaanfallaren Arvid Borell lämnar klubben för spel med Malmslätts AIK i division tre.

Foto: Arkivbild

Fotboll2019-12-16 11:08

Arvid gjorde tredje flest mål (18 stycken) i den västra östgötafyran förra säsongen. Det har dragit till sig intresse från andra klubbar. Till slut föll valet på Malmslätt, som kom tvåa i samma serie och sedan kvalade sig upp till division tre. 

– Det blir kul och intressant. De behövde ha in en forward också, så det kommer nog bli bra. 

Arvid Borell är en målfarlig och kvick forward som även stod för en del assist under den gångna säsongen. 

Vad var det som fick dig att välja just Malmslätt?

– Att de spelar i trean. Sedan bor jag i Linköping och då passar det här bra med privatlivet. Men man är inte purung längre så det gäller att ta chanserna. Nu fick jag möjligheten att spela högre upp, säger 24-åringen. 

Borell tror att det kommer passa MAIK att slå ur underläge. 

– Vi blir lite underdog. Det är ett lag som liknar Rimforsa, mycket hjärta och man krigar för varandra. Jag tror det passar bra att vara tippad i botten, så kan vi kämpa därifrån.

Hur känns det att lämna Rimforsa IF?

– Det är alltid tråkigt. Speciellt när det är fler som har lämnat, säger Borell som ändå tror RIF kan göra en bra säsong i fyran. 

– De knyter näven nu och kommer jobba riktigt hårt tillsammans för varandra. Det är tunga tapp, men jag tror inte det är någon fara. De ger sig fan på det och lär hamna ovanför mitten någonstans, säger Arvid Borell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!