Hockeyallsvenskan satsar på covid-tester

Hockeyallsvenska Karlskoga och Västerås tvingades under försäsongen stänga sin verksamhet under en längre tid sedan flera spelare och ledare smittats av covid-19. Nu satsar hockeyallsvenskan på snabba tester för sina spelare.

Hockeyallsvenskan satsar i ett samarbete med ett medicinskt testföretag på snabba covid-19-tester under säsongen. Arkivbild.

Hockeyallsvenskan satsar i ett samarbete med ett medicinskt testföretag på snabba covid-19-tester under säsongen. Arkivbild.

Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Ishockey2020-10-01 15:10

Man gör det i ett samarbete med det medicinska testföretaget Dynamic Code.

Från och med seriepremiären den 2 oktober kommer samtliga lag att få tillgång till testverktyg för att snabbt kunna testa spelare vid minsta misstanke om smitta. Enligt ett pressmeddelande från hockeyallsvenskan kan "testerna göras snabbt och säkert utan att behöva boka tid eller utsätta spelare för risker genom att behöva åka till vårdcentralen".

"Det här förenklar vardagen för våra klubbar med att kunna följa det verksamhetsprotokoll som vi satt upp för löpande träning och match. Och att snabbt kunna få svar på om man är smittad eller inte effektiviserar det arbetet för våra lag. Att i dessa tider tydligt visa att vi i hockeyallsvenskan fortsätter att ta ansvar för smittspridningen sänder en viktig signal om vikten av dessa frågor", säger Gabriel Monidelle, tillförordnad vd för hockeyallsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!