Vimmerby IBK får klara sig utan forwarden

Den talangfulle forwarden Adrian Brorsson lämnar Vimmerby IBK för spel i allsvenska Craftstadens IBK. "Jag vill testa något nytt", säger han.

Adrian Brorsson lämnar Vimmerby IBK för spel i Craftstaden.

Adrian Brorsson lämnar Vimmerby IBK för spel i Craftstaden.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2019-07-26 16:12

Innebandy

Vimmerby IBK tappar Adrian Brorsson till kommande säsong. Den 22-årige forwarden lämnar klubben för spel i allsvenskan, där Craftstadens IBK blir nästa klubbadress. Detta meddelade VIBK på sin Facebook-sida under fredagseftermiddagen.

Den talangfulle Brorsson har varit i kontakt med klubben ett bra tag innan övergången nu blev officiell.

– VIBK hade ju ett samarbete med Craftstaden förra säsongen, så jag var där och tränade och spelade några matcher med dem. Sen har jag varit där och tränat efter säsongen också. Jag har bara fått positiva intryck av klubben, säger Adrian Brorsson till VT/KP-sporten.

Vad är huvudanledningen till att du lämnar VIBK?

– För att jag vill testa något nytt och när chansen att spela högre upp kom ville jag ta den.

Att gå från spel i division två till Allsvenskan innebär givetvis en viss skillnad, i såväl träningsmängd som kvalité på med- och motspelare. Men Brorsson känner sig redo för utmaningen som väntar.

– Annars hade jag inte tackat ja. Men jag vet att det kommer bli tufft, och att det är ett stort steg att ta.

Adrian Brorsson har spelat i Vimmerby IBK hela sitt liv. För första gången går han in i en säsong utan att vara iklädd den svartvita dressen, men han är tacksam för tiden han haft i föreningen:

– VIBK betyder hur mycket som helst. Jag har alltid spelat här och kommer sakna folket i föreningen och alla i laget. Det har gett mig väldigt mycket, men nu är det dags för något nytt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!