Vilket drömbesked – därför toppar de listan

Då var det dags igen. Här är leveransen av "Veckans Idrottare". I topp står beskedet till Målilla MK...

Här är några av de som tog plats i Veckans Idrottare, bland annat då Wilma Nilsson och Jonatan Green.

Här är några av de som tog plats i Veckans Idrottare, bland annat då Wilma Nilsson och Jonatan Green.

Foto: Magnus Strömsten, Johannes Wettergren.

Sport2023-11-13 12:05

1) GP-FESTEN
Nytt förtroende, år för år för år. Nu är det klart igen. Målilla MK får åter stå som värd för GP-festen i speedway. Inte bara över nästa år, utan de närmaste tre åren. "Det känns fantastiskt bra och skönt att slippa jaga nytt kontrakt varje år", sa GP-generalen Peter Samuelsson till Vimmerby Tidning. Precis som i år kommer klubben arrangera tre tävlingar samtidigt under GP-helgen i juni 2024. Det innebär att även U21-förarna kommer att köra, precis som de yngre åkarna i klassen SGP4.

Noterbart i övrigt från Dackarna. Klubben har gjort klart med säsongens första nyförvärv, Ryan Douglas. En spännande förare från Australien, som lagledare Mikael Teurnberg tror mycket på: "Han har alla förutsättningar att blomma ut till en världsförare". 

2) JONATAN GREEN
Det är ingen hejd på poänggörandet. Green levererar i varje match. I segermatchen mot Jönköpings IK Utveckling trillade det in sex nya poäng (3+3) på kontot. Kikar vi på hela seriens poängliga så toppar Vimmerbyspelaren den i överlägsen stil. Efter sju matcher är han uppe i 30 poäng, vilket ger ett snitt på över 4 per match. Fortsätter han i det här tempot kommer han att slå sitt tidigare rekord under en och samma säsong klart. Han är – hör och häpna – 13 (!) poäng före tvåan på listan, klubbkompisen Mattias Zeilon.
 

3) TRIO I SMÅLANDSLAGET
Debut i Smålandslaget i fotboll. Den fick VIF-trion Ville Abenius, Hassan Mohammed och Cevin Karlssno göra i helgen. Och bra gick det också. Småland vann med 3–2 i båda matcherna mot Östergötland. Ville Abenius blev dessutom målskytt i en av dem. "Jag fick en lång djupledsboll att löpa på och kom fri", sa han. 

Hassan Mohammed var också nöjd: "Jag tycker att det gick bra direkt. Vi fick igång snacket och jobbade tillsammans som ett lag". 

4) MÅLVAKTERNA
Visst, det blev visserligen en ny torsk, i derbyt mot Eksjö. Hultsfreds HF hängde ändå med bra, inte minst fram till paus (15–16). Sen rann Eksjö ifrån. Trots förlusten med tio bollar gjorde målvaktsparet i HHF, Felix Andersson och Tim Johansson det bra. 

5) WILMA NILSSON
Mot toppen. Det är vägen för Vimmerbys damlag i division två. Mot Bankeryd kom en ny skön seger (7–4). Nu är VIBK trea i tabellen. Backen Wilma Nilsson gjorde en ny helgjuten insats och fick högst betyg av spelarna för sin prestation. Omdömet: "Säker i passningsspelet och står upp tufft i duellerna". 

Jonatan Green fortsätter att ösa in poäng. Han toppar seriens poängliga i överlägsen stil.
Jonatan Green fortsätter att ösa in poäng. Han toppar seriens poängliga i överlägsen stil.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!