Futsalvinnare i topp i Veckans Idrottare

Det var många om budet i Veckans Idrottare den här gången. Flera lokala lag skördade framgångar i helgen. Inte minst i futsal.

Nathalie Johansson, Jesper Ahnfeldt och Nelly Passmark är några av Veckans Idrottare.

Nathalie Johansson, Jesper Ahnfeldt och Nelly Passmark är några av Veckans Idrottare.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-01-09 19:00

1) Nathalie Johansson, Vimmerby IF:

Kommentar: Utsågs till turneringens bästa spelare när Vimmerby IF tog hem Rödsle Cup i futsal. Gjorde sju av lagets 17 mål och visade gång på gång prov på sin enastående kvalité. En viktig kugge i lagmaskinen VIF som ännu en gång bärgade titeln i Oskarshamn.

2) Vimmerby IF:

Kommentar: Hela laget lyfts fram för insatsen i KM. Efter en knackig start på turneringen kom laget igång och visade sin klass i finalen när de körde över IFK Tuna med 5–0. Åtta av spelarna bidrog med mål på vägen fram till titeln.

3) Adam Lindblad, Vimmerby Hockey: 

Kommentar: VH har fått vind i seglen på sistone och bärgade två raka segrar i helgen. Adam Lindblad gjorde mål både i 6–1-segern mot Segeltorp borta och 5–2 hemma mot Linden. Den unge backen har tagit chansen och etablerat sig på allvar i laget nu.

4) Nelly Passmark, Vimmerby IBK: 

Kommentar: Okej, VIBK ställdes inte på några större prov i bortamatchen mot tabelljumbon Sandbäckshult. Det var ändå imponerande av laget att behålla fokus och ösa på och vinna med hela 19–1 till slut. Nelly Passmark blev bästa målskytt med fem fullträffar.

5) Jesper Ahnfeldt, Vimmerby IBK: 

Kommentar: I en med VIBK-mått mätt målsnål kamp inledde laget året med seger 5–2 borta mot Värnamo. Jesper Ahnfeldt spelade stabilt matchen igenom i målet och gjorde ett par avgörande räddningar i rätt läge. Faktum är att hemmalaget enda två mål kom i spel fem mot fyra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!